Jump to content

Forek MY99, przegnity błotnik tylny, brak reparaturek

RadziejS

Recommended Posts

Po zimie wyszły mi w forku pewne newralgiczne punkty i niestety dobrze to nie wygląda. Tylny błotnik rdzewieje (ten sam temat co w GT). I teraz powstaje pytanie co z tym zrobić. Jak wiadomo reparaturek brak. W GT kombinuje się z takimi od peugeota 405 albo civica, ale forek ma nieco inny profil łuku nad kołem. Czy jedynym wyjściem jest kupienie ćwiartki i wstawienie zdrowej części (oczywiście nie całej ćwiartki tylko elementu błotnika)? Przerabiał ktoś z Was taki temat? Niestety w forku z tyłu nie ma plastikowych nadkoli i całe błoto, które zbiera się zimą powoduje taką sytuację...

To jest temat tabu. :P

Wypowiedzi jak na lekarstwo. ;)

Przede wszystkim trzeba od razu reagować przy najmniejszym wysypie rudej. Wtedy nie będzie grubszych problemów.

Ja niestety jeden błotnik przespałem. Chłopaki znaleźli zdrowiutką 'ćwiartkę'. Wycięli co trzeba i na dzień dzisiejszy problem rozwiązany.

To chyba jedyna sensowna droga.

Chyba, że masz fachurę od cięcia gięcia i wystruga reperaturkę. :/

@@Pabler, dzięki za odpowiedź. Fachmana, który wyczaruje z blachy może bym i miał, tylko czy to będzie miało sens ekonomiczny... Pytanie jak łatwo znaleźć zdrową ćwiartkę i ile trzeba za nią zapłacić. Jedna strona się trzyma, ale druga do transplantacji na 100%