Shiba Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 (edited) Witam! Przymierzam się do wymiany amortyzatorów jestem zainteresowany ultra sr-ami dedykowanymi do wrxa czy ma to sens czy też lepsza będzie seria..(może ktoś ma u siebie ultra do wrx). ps,, nie chcę zmieniać na( stiajowski) zestaw Edited April 24, 2013 by Shiba Link to comment Share on other sites More sharing options...
rallyholic Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Ja mam u siebie na tyle i jestem zadowolony:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottoree Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 nie chcę zmieniać na( stiajowski) zestaw A to błąd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 KYB Ultra SR to odpowiednik serii. Bardzo rozsądna opcja, dobry amor w dobrej cenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 A to błąd... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewen Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Miałem, polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wizzzard Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 inspirując się radami bardziej doświadczonych założyłem do swojego wrx-a ultra sr ale dedykowane do sti, bardzo przyjemnie się prowadzi + odpowiednie sprężyny i jest naprawde fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiba Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 inspirując się radami bardziej doświadczonych założyłem do swojego wrx-a ultra sr ale dedykowane do sti, bardzo przyjemnie się prowadzi + odpowiednie sprężyny i jest naprawde fajnie też to rozważałem tylko obawiam się "twardości'' jeżeli chodzi o codzienną miejską jazdę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 A to błąd... +1 Oj dajcie spokój, nie każdy musi zaraz robić z wrx kolejne sti. Poza tym ja miałem też USR w s-turbo i było ekstra Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 też to rozważałem tylko obawiam się "twardości'' jeżeli chodzi o codzienną miejską jazdę... Nie ma się czego obwiać,przy seryjnej sprężynie,taki zawias to "kanapowiec". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wichercat Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Zawsze możesz AGXy założyć..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiba Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 Właśnie czy agx jest lepszy niż ultra sr dedykowany do wrxa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Właśnie czy agx jest lepszy niż ultra sr dedykowany do wrxa? AGX są inne, nie wiem czy lepsze, czy gorsze, ale masz regulację (4 stopniową) na 1 zachowują się podobnie do serii, więc będą też podobne do USR WRX, na 4 będą twardsze ;-) Ultra SR są podobno trwalsze .... podobno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Ultra SR są podobno trwalsze .... podobno. często słuszałem takie opinie, więc musi być w tym coś tzd zmienił z oem na ultra-sr wiec chyba potrafi dość dobrze opisać różnice. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Ja w swoim zmieniłem serię na USR i uważam, że charakterystyka jest bardzo bardzo zbliżona. Te są nowe, tamte były stare, więc na pewno już z samego tego faktu wynika różnica, ale pracują w bardzo zbliżony sposób. Są twarde, to czuć, ale uważam, że bez przesadyzmu i da się na nich normalnie śmigać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrGS Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Panowie proszę o pomoc bo już się na maxa zgubiłem. Proszę podajcie mi nr katalogowe amortyzatorów Ultra SR tych które będą pasowały z STI do mojego WRX z 2006r wersja EU (śruby 5x100) czy tył to będzie to ; 321009 oraz 321008 ? a przód to 321002 oraz 321003 ? Wiem, ze z przodem nie ma problemów ale coś z tyłem nie do końca pasuje. Jeśli jeszcze ktoś zna nr sprężyn Eibach czy to te będą pasować do powyższych amortyzatorówE10-77-002-06-22 Im więcej czytam tym bardziej się gubię. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrGS Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Panowie pliss - pomocy Które Ultra SR z STI pasują do mojego WRX z 2006r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiba Posted May 7, 2013 Author Share Posted May 7, 2013 Zadzwoń tam będą widzieli : http://allegro.pl/amortyzator-subaru-impreza-sti-03-kayaba-ultra-sr-i3209825250.html Ja w swoim zmieniłem serię na USR i uważam, że charakterystyka jest bardzo bardzo zbliżona. Te są nowe, tamte były stare, więc na pewno już z samego tego faktu wynika różnica, ale pracują w bardzo zbliżony sposób. Są twarde, to czuć, ale uważam, że bez przesadyzmu i da się na nich normalnie śmigać. Czyli może wymienić na serię będzie taniej i nie gorzej a jak zmieniać na ultra to w opcji do sti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts