mikimoll Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Wybiera się może ktoś ? A może jakiś znający imprezę - poleci/odradzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Pamiętając poprzednie edycje ( a miejsca prób specjalnie się nie zmieniają) nalezy przygotować się na zdecydowanie większy wyryp niz na Słomce. Impreza ogólnie fajna - ja nie stratuje, bo a.) brak 1 biegu b.) nie chce mi się od jakiegoś czasu jeździć imprez z dojadówkami i PKC - leniwy się zrobiłem i zdecydowanie wolę RallySprinty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smile Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 (edited) Takie KZK po szutrze. Rajd to nie jest. Lepiej się już wybrać na tor w Nowe Miasto Lubawskie, Tor w Mikołajkach czy Włocławskie Szutry Kujaw. Ewentualnie Słomczyn. Wielkiego wyboru w kraju nie mamy w tej tematyce Edited April 23, 2013 by SMILE Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikimoll Posted April 23, 2013 Author Share Posted April 23, 2013 A ja się znowu wkręciłem i chyba zabawniej jest jak są dojazdówki - człowiek się tak nie nudzi czekając na kolejny przejazd... Dawno bym się zapisał (choćby w ramach sprawdzenia terenu), powstrzymuje mnie fakt że nie mam pilota ani cywilnych szutrówek ;] . Dzięki za odzew, dzień/dwa zapasu mam - pomyślę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeroeight Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Ja się może wybiorę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gendziu Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Pilota raczej ogarniesz. A opony to poprostu zimowki bo nazwa "szutry" jest bardziej robocza stricte szutrowe odcinki pamietam ze byly w sumie dwa przejezdzane dwukrotnie. A na reszcie bedzie asfalt z piachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikimoll Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 Dzięki, problem rozwiązał się samoistnie.... okazało się że jednak mam co robić w niedzielę i odpadam. Powodzenia ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cysztof Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 a fdzie to sie odbywa wogole tak zeby podjechac popatrzec ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edek2006 Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 a fdzie to sie odbywa wogole tak zeby podjechac popatrzec ? Tez się zastanawiam, czy się nie wybrać tym razem jako widz, bo opon na szutry to raczej do jutra nie zorganizuję. Daleko ta impreza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikimoll Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 Nie chcą podać lokalizacji prób , będzie coś pewnie na forum AK Centrum w sobotę wieczorem. Harmonogram czasowy z 2012 daje jakiś pogląd: Rysunki prób z 2011: http://www.ak-centru.../07/Rysunki.pdf Swoja drogą - czy SL1 Polbot Kruszywa (ze skarpą i opcją na skok do Wisły ;] ) , to nie jest po prostu żwirownia kolo Bartyckiej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 (edited) Swoja drogą - czy SL1 Polbot Kruszywa (ze skarpą i opcją na skok do Wisły ;] ) , to nie jest po prostu żwirownia kolo Bartyckiej ? Tak to ta żwirownia pod mostem siekierkowskim. Dodatkowo jest to zdecydowanie najfajniejsza, najszybsza i w pełni szutrowa próba. W zeszłym roku jeden turbodziadek spadł do Wisły: http://rajdy.hoga.pl..._oltuszyk&zdj=1 http://rajdy.hoga.pl/big_fot_galeria.asp?gid=3044&i=189&f=http://i.hoga.pl/rajdy/galeria/2012/12_szutr_oltuszyk&zdj=83 W pełni szutrowa też jest Polbot Łomianki - jej konfiguracja jednak mocno się zmienia w zależnośći od tego jak są usypane hałdy - czasami jest cool, a czasami średnio. Dość wymagający jest zawsze Madimex - betoniarnia - piach/żwir na płytach betonowych i do tego bardzo wąskie miejsca ograniczone ścianami betonowymi, czy baseny z wodą - tam nie ma miejsca na błedy, ale na ogladarkę słaba miejscówka. Najlepsza na oglądare zdecydowanie próba Polbot-siekierki. Edited April 26, 2013 by lukass Link to comment Share on other sites More sharing options...
edek2006 Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Filip co tak słabo ? Raz nie wystartowałem i od razu dwa maluchy Cię objechały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts