linkin Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 witam wszystkich pacjent impreza 2.0 125km 2002 r. GX Potrzebuje pomocy,po długich poszukiwaniach mojego subaru padło na imprezę Przez pierwsze dwa tygodnie jazdy po zakupie autka wszystko było ok,tylko jeden mały problem się pojawiał samochód nie chciał jechać tylko i wyłącznie na zimnym silniku,jak zaczekałem choć minute po odpaleniu wszystko już było ok,w miedzy czasie zostały wymienione świece,rozrząd,wszystkie filtry i płyny,paliwo lałem na statoil tylko 95pb,po wymianie wszystkiego dziwne zachowanie auta ustąpiło, przejeździłem jakieś 300km. Nagle koniec auto nie chciało jechać zaczeło wachlować obrotami i przy próbach jazdy dławił się.Pojechałem na sprawdzenie komputerem błędów czy jakieś są,pojawił się jeden błąd zbyt mała dawka paliwa -0.30 takie coś tylko się pojawiło. Mechanik stwierdził że coś nie tak jest z paliwem kazał zatankować na innej stacji najlepiej 98 pb po wyjeżdżeniu tego co pozostało w zbiorniku,odłączył sondę lambda i auto jeździ normalnie poza tym że wywaliło check. Czy ktoś z was miał taką sytuacje czy to jest możliwe że aż tak kiepskie paliwo coś takiego mogło narobić czy waszym zdaniem to coś innego może być.Macie jakieś pomysły proszę o pomoc !!!! może mechanik się myli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedimy99 Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Być może ,że sonda umiera . Ale to chyba da się zdiagnozować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkin Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 (edited) no właśnie też tak myślę ale błędu sondy nie pokazało,choć taki odczyt też jest dziwny wymieniać sondę?,jak inaczej ją sprawdzić ? Edited April 22, 2013 by linkin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avic Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Jakby coś, to mam sondę do Twojego gx'a Ale najpierw sprawdź, czy to na pewno sonda. Nie pamiętasz kodu błędu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Nie jestem diagnostą, ale zapewne warto sprawdzić i ewentualnie przeregulować luzy zaworowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkin Posted April 23, 2013 Author Share Posted April 23, 2013 dzięki za podpowiedzi,kodu nie pamiętam hmm,a jakie wy paliwo lejecie do swoich subaru 95 czy 98,jaką lepiej lać? Avic jak wyjdzie że sonda to się odezwę na priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking1232 Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 odepnij przeplywomierz sprawdz czy bedzie roznica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Viking, a gdzie tam jest przepływka, przeciez to inne strowanie silnika, nie MAF sensorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkin Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 a jeszcze mi się coś przypomniało, zaraz po tym jak silnik zaczął mieć te wariacje z obrotami i dławieniem się,nie chciał się też zamykać z pilota ani też otwierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeklwh Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 dzięki za podpowiedzi,kodu nie pamiętam hmm,a jakie wy paliwo lejecie do swoich subaru 95 czy 98,jaką lepiej lać? Avic jak wyjdzie że sonda to się odezwę na priv jak seria to 95 a jak po remapie to 98 (bo na takiej pewnie stroili) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecki_ol Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 jak seria to 95 a jak po remapie to 98 (bo na takiej pewnie stroili) Remap wolnossącej benzyny? a jeszcze mi się coś przypomniało, zaraz po tym jak silnik zaczął mieć te wariacje z obrotami i dławieniem się,nie chciał się też zamykać z pilota ani też otwierać To raczej nie ma powiązania z Twoim problemem. Wymień baterie w pilocie, a jeśli dalej będzie problem z jego działaniem, rozkręć go i podoginaj styki, u mnie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeklwh Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 UPSss hehe niedoczytanie ze to wolnossak Link to comment Share on other sites More sharing options...
linkin Posted April 30, 2013 Author Share Posted April 30, 2013 (edited) chłopaki pomocy mam nr błędu :1137 czy to jest sonda lambda ? Edited May 1, 2013 by linkin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts