Jump to content

przeguby wewnętrzne przód (przy skrzyni)

slawko

Recommended Posts

czesc

sprubuje się nie rozpisywac :)

1 jaki jest nr skrzyni biegów do 1.2 4x4 75km u mnie nie ma naklejki czy może od 1.0 pasują ?

2 gdzie się sprawdza poziom oleju w skrzyni... i gdzie wlewa, przy lekkim odkręcniu jakiejś śruby mechanik sprwdził że olej kapie czyściutki jak nowy z butelki przezroczysty ( byłem w szoku :) skrzynia suchutka z zewnątrz bez żadnego pocenia się lecz wsteczny czasem wyskoczy pod sporym obciążeniem 4x4 piasek ..... i lekko jęczy przy normalnej jeździe im wyższy bieg tymn słabiej a wsteczny jęczy jak w maluchu jedynka :)

3 czy to jest problem z przegubami wew.? z przodu bo terkocze przyśpiesza i zwalnia wraz z prędkością koła (nie silnika, łożyska koła są ok) i pojawia się to w rużnych sytuacjach przy skręcaniu lewo i prawo( z lewej głśniejszy metliczny z prwej przytłumiony ? ) przy obciążeniu-przyśpieszaniu i hamowanie silnikiem ale żadziej, dzieje się to losowo tak jakby pułoś się przesuneła w lewo czy prawo i zaczeło chrobotac przy delikatnym utrzymywaniu prędkości jak auto podskoczy to też chrobotnie

-przeguby zewnętrzne były wymieniane lewy ma chyba 6 miesięcy prawy rok czy więcej i już gumowe osłony zaczynają pękac !

4 na razie nie znalazłem nowych.... ma ktoś moze te pułośie z przegubami wew...lub calą skrzynie z nimi i po ile ?

miałem rozwalone wew.osłony przegubów (obydwie ) nie wiem jak długo, które wymieniliśmy bo mechanik stwierdził że jak smar się uzupełni to zniknie to przy rozkręcaniu widziałem smaru starego było całkiem sporo i nawet bez piasku czy wody .......ale jednak nie przestało hałasowac

moje pytnie czy to są te przeguby czy skrzynia pada ?

sprawdzjąc ręką to luzy są wszędzie w każdym kierunki łapiąc za przegub przy skrzyni i ten wieloklin co wchodzi do skrzyni też ma luz

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/31/20/07/94/3120079461_2

i ten ruszający się wieloklin prowadzący do skrzyni pod tym zielonym (części przegubu)

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/31/57/31/87/3157318780

moze zrobie filmik i dodam puźniej aa i mam lekko podniesione autko ale bez przesady, i to nie powinno miec aż takiego wpływu żeby przeguby się sypały od dyżych kątów bo stoi ze 2 cm wyżej od oryginału z fabryki tak na oko

1 jaki jest nr skrzyni biegów do 1.2 4x4 75km u mnie nie ma naklejki czy może od 1.0 pasują ?

Ma inne przełożenie główne i znając subaru nie pasuje oraz ma mniejszą wytrzymałość...

2 gdzie się sprawdza poziom oleju w skrzyni... i gdzie wlewa,

Od góry jest miarka, zawsze wlewam miarką i nie ma problemu.

dzięki

zajżałem dokładnie na skrzynie i jednak jest nr tylko tak się zlewał ten syf że wyglądało wszystko tak samo i naklejki nie było widac

dla ciekawskich nr skrzyni to TW64J5H3AL-FG z 1.2 4x4 75km 93 r chyba :

i widziałem przy okazji coś tam wystające na skrzyni to może byc ta miarka jutro sprawdzę ale tym razem na zimnym silniku :wacko::biglol:

no to dalej szukam wew przegubów i mam nadzieje że to to

• 1 month later...

edytuje się jakoś swoje posty ? ..głupio samemu sobie odpowiadac jedno pod drugim :)

dalsza diagnoza

http://www.youtube.com/watch?v=5wpcB6-lO00

http://www.youtube.com/watch?v=6msqHwOxJFI

fotki jak leżał przed i po małej modyfikacji

https://picasaweb.google.com/SLAWKO4x4/BIAY28Maja2013?authkey=Gv1sRgCP731svqvpb7BA

ma ktoś może używane (lub nowe jakimś cudem ) całe półosie napędowe przednie lewą i prawą ?

mogę swoje odesłac z nowymi (2 tyg)przegubami zewnętrznymi jak coś .....zależy mi na wewnętrznych

to muszą by one nie sądzę żeby skrzynia tak padła

• 2 months later...

głupio tak sam do siebie pisac i w nowym poście jeden pod drugim ale już nie wiem gdzie szukac tych posranych wewnętrznych przegóbów (te niby zielone)

już szukałem całe półosie raz zamówione nie pasowały ....nie dopatrzyłem i były różnej długości a w aucie ze skrzyni z jednej strony wychodzi jakieś przedłużenie a same półosie są tej samej długości ....chciałem zamówic następne gadałem z gościem mailem chyba z tydzień zdjęcia wymiary.... tak tak są ok a na zdjęciu wyszło że jakoś 10 cm za krótkie chcial sprzedac

pytanie do was czy macie jakieś namiary na przeguby albo półosie ( obie ) nowe niestety odpadają na chwile obecną finansowo jest źle a w sklepie pewnie po 400...............yyy trochę spore zdjęcie (przepraszam)

post-4088-0-41634500-1375804883_thumb.jpg