Jump to content

Tandetne plastiki..

KamilP

Recommended Posts

Planuje pomalowac pseudo metalowe wstawki w boczkach drzwi, ktore wygladaja naprawde slabo.. I teraz pytanie: macie jakis pomysl jak sie za to zabrac? Czy da rade zdemontowac ten srebrny plastik? Znacznie ulatwiloby to malowanie..

post-10671-0-03076900-1366407883_thumb.jpg

Edited by KamilP

ja bym darził ci iść w tę stronę... Oczywiście nie mam na myśli imitacji carbonu lecz jakaś inną folię wewnetrznaą... Są bardzo wytrzymałe http://www.facebook.com/photo.php?fbid=589173217763074&set=pb.173166776030389.-2207520000.1366441879.&type=3&theater

Edited by zeroart

Planuje pomalowac pseudo metalowe wstawki w boczkach drzwi, ktore wygladaja naprawde slabo.. I teraz pytanie: macie jakis pomysl jak sie za to zabrac? Czy da rade zdemontowac ten srebrny plastik? Znacznie ulatwiloby to malowanie..

Tak, za kilkanascie zlotych kupic uzywki w dobrym stanie, na kilka lat styknie - mniej roboty i lepszy efekt.Ta czesc o ile pamietam sie wyjmuje.

Nie są takie tragiczne te plastiki jak dla mnie. :)

Uchwyt do zamykania drzwi w legacy IV mógł by być jedynie lepszy, bywa że lekko wyciera się "struktura" .

Plastiki możesz pomalować tak jak tutaj: http://forum.kosmety...pic.php?t=13870

Można też okleić plastiki i to chyba lepsza opcja wg mnie.

Pozostaje jeszcze hydrografika z tym że to najdroższe rozwiązanie i musiał byś zdemontować ten plastik. Nie wiem czy się da to zdemontować.

Ja osobiście proponował bym zmianę na plastiki w lepszym stanie chyba..że nie podoba Ci się kolor.

Edited by blade

jak juz zdemontuje ta czesc to sam pomaluje - pytanie jak to zdemontowac..?

Tak, za kilkanascie zlotych kupic uzywki w dobrym stanie, na kilka lat styknie - mniej roboty i lepszy efekt.Ta czesc o ile pamietam sie wyjmuje.

szukam od roku....

jak juz zdemontuje ta czesc to sam pomaluje - pytanie jak to zdemontowac..?

Zagadaj, Konik_80, ma fotki jak się tam dobrać. Umieszczał je w związku z dotarciem do przycisków otwierania szyby.

http://www.forum.sub...ch&fromsearch=1

albo :

http://www.bodyshopzone.com/archives/trim/door_panels/Subaru/Outback_2007/remove_dp_07_Outback.html

Edited by okeyten
  • Upvote 1

szukam od roku....

Zadzwoń do kilku pierwszych handlarzy co sprzedaja części do Subaru z allegro - coś Ci znajdą. Ja przy okazji jak przejezdzałem koło takiego jednego to za kilkanąscie złotych miałem wymienione :)

Mozna też popytac o nówki w aSO lub u takeigo jednego z allegro - chyba majątku to nie kosztuje.

Widziałem teź w jakimś e-sklepie "tuningowe" ala Karbon :)

Wykonalem juz xxx telefonow. Na pytanie o stan srebrnego plastiku, ktory uwielbia sie niszczyc odpowiadali: panie, tyle tego mamy, to niemozliwe zeby kazda czesc byla ogladana i fotografowana.. Z handlarzami jest naprawde ciezko. Niby chca sprzedac, ale jak poprosisz o wiecej szczegolow (o zdjeciach nie wspominajac..) to nie maja czasu. Chyba faktycznie zadzwonie do ASO

EDIT:

czy boczki przod + tyl od sedana beda pasowaly do kombii? :huh:

Edited by KamilP

Musiałbyś pojechać na giełdę albo od razu do takiego handlarza na szrot. Oni nie mają interesu, aby się bawić z częścią za kilkanaście złotych.

kilkanascie zlotych? jeden boczek kosztuje ok. 200pln

200pln x4 = 800pln to grosze?

czy ktos wie czy boczki z sedana beda pasowaly do kombii?

na 90% beda pasować... drzwi beda sie różnić szybą ale wiesz.. zawsze jest te 10%...

a jesli chodzi o sposób demontażu, to prawdopodobnie jest przykrecony na 2 lub 3 srubki od spodu, trzeba by zdjąć boczek. poszukam w robocie przełącznika to obadam jak to wygląda i zrobie zdjecie jak go znajde :)