KamilP Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 (edited) Planuje pomalowac pseudo metalowe wstawki w boczkach drzwi, ktore wygladaja naprawde slabo.. I teraz pytanie: macie jakis pomysl jak sie za to zabrac? Czy da rade zdemontowac ten srebrny plastik? Znacznie ulatwiloby to malowanie.. Edited April 19, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeroart Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 (edited) ja bym darził ci iść w tę stronę... Oczywiście nie mam na myśli imitacji carbonu lecz jakaś inną folię wewnetrznaą... Są bardzo wytrzymałe http://www.facebook.com/photo.php?fbid=589173217763074&set=pb.173166776030389.-2207520000.1366441879.&type=3&theater Edited April 20, 2013 by zeroart Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 Planuje pomalowac pseudo metalowe wstawki w boczkach drzwi, ktore wygladaja naprawde slabo.. I teraz pytanie: macie jakis pomysl jak sie za to zabrac? Czy da rade zdemontowac ten srebrny plastik? Znacznie ulatwiloby to malowanie.. Tak, za kilkanascie zlotych kupic uzywki w dobrym stanie, na kilka lat styknie - mniej roboty i lepszy efekt.Ta czesc o ile pamietam sie wyjmuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade Posted April 20, 2013 Share Posted April 20, 2013 (edited) Nie są takie tragiczne te plastiki jak dla mnie. Uchwyt do zamykania drzwi w legacy IV mógł by być jedynie lepszy, bywa że lekko wyciera się "struktura" . Plastiki możesz pomalować tak jak tutaj: http://forum.kosmety...pic.php?t=13870 Można też okleić plastiki i to chyba lepsza opcja wg mnie. Pozostaje jeszcze hydrografika z tym że to najdroższe rozwiązanie i musiał byś zdemontować ten plastik. Nie wiem czy się da to zdemontować. Ja osobiście proponował bym zmianę na plastiki w lepszym stanie chyba..że nie podoba Ci się kolor. Edited April 20, 2013 by blade Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 jak juz zdemontuje ta czesc to sam pomaluje - pytanie jak to zdemontowac..? Tak, za kilkanascie zlotych kupic uzywki w dobrym stanie, na kilka lat styknie - mniej roboty i lepszy efekt.Ta czesc o ile pamietam sie wyjmuje. szukam od roku.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 (edited) jak juz zdemontuje ta czesc to sam pomaluje - pytanie jak to zdemontowac..? Zagadaj, Konik_80, ma fotki jak się tam dobrać. Umieszczał je w związku z dotarciem do przycisków otwierania szyby. http://www.forum.sub...ch&fromsearch=1 albo : http://www.bodyshopzone.com/archives/trim/door_panels/Subaru/Outback_2007/remove_dp_07_Outback.html Edited April 22, 2013 by okeyten 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 22, 2013 Share Posted April 22, 2013 Tak, za kilkanascie zlotych kupic uzywki w dobrym stanie, na kilka lat styknie - mniej roboty i lepszy efekt.Ta czesc o ile pamietam sie wyjmuje. szukam od roku.... Zadzwoń do kilku pierwszych handlarzy co sprzedaja części do Subaru z allegro - coś Ci znajdą. Ja przy okazji jak przejezdzałem koło takiego jednego to za kilkanąscie złotych miałem wymienione Mozna też popytac o nówki w aSO lub u takeigo jednego z allegro - chyba majątku to nie kosztuje. Widziałem teź w jakimś e-sklepie "tuningowe" ala Karbon Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 (edited) Wykonalem juz xxx telefonow. Na pytanie o stan srebrnego plastiku, ktory uwielbia sie niszczyc odpowiadali: panie, tyle tego mamy, to niemozliwe zeby kazda czesc byla ogladana i fotografowana.. Z handlarzami jest naprawde ciezko. Niby chca sprzedac, ale jak poprosisz o wiecej szczegolow (o zdjeciach nie wspominajac..) to nie maja czasu. Chyba faktycznie zadzwonie do ASO EDIT: czy boczki przod + tyl od sedana beda pasowaly do kombii? Edited April 25, 2013 by KamilP Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinboro Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Musiałbyś pojechać na giełdę albo od razu do takiego handlarza na szrot. Oni nie mają interesu, aby się bawić z częścią za kilkanaście złotych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 Musiałbyś pojechać na giełdę albo od razu do takiego handlarza na szrot. Oni nie mają interesu, aby się bawić z częścią za kilkanaście złotych. kilkanascie zlotych? jeden boczek kosztuje ok. 200pln 200pln x4 = 800pln to grosze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Jeżeli chodzi Ci o tą czołową cześć rączki co siedzi na zatrzaskach to dałem za nie 2x15zł w idealnym stanie (sam sobie wybrałem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 Chodzi mi o srebrny, plastikowy element w ktory sa wrzucone przelaczniki do szyb. Moim zdaniem nie da rady ich zdemontowac wiec trzeba bedzie wienic caly boczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 To chyba jest na nity (dla chcąceho nic trudnego ), ale na szczęście się jedynie rysuje a farba nei obłazi tak jak z rączek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 rysuje sie bardzo latwo.. czy ktos wie czy boczki z sedana beda pasowaly do kombii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saszynski Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 czy ktos wie czy boczki z sedana beda pasowaly do kombii? na 90% beda pasować... drzwi beda sie różnić szybą ale wiesz.. zawsze jest te 10%... a jesli chodzi o sposób demontażu, to prawdopodobnie jest przykrecony na 2 lub 3 srubki od spodu, trzeba by zdjąć boczek. poszukam w robocie przełącznika to obadam jak to wygląda i zrobie zdjecie jak go znajde Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 bylbym baaaardzo wdzieczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
QQ Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 KamilP, a tutaj pytałeś? http://allegro.pl/subaru-legacy-2008r-tapicerka-drzwi-lewy-przod-i3168807127.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 KamilP, a tutaj pytałeś? http://allegro.pl/su...3168807127.html Tak, pare dni temu dzwonilem do goscia. Niestety srebrny plastik wytarty jest jak na zalaczonym w aukcji zdjeciu.. Albo okleje plastik (czekam na wycene) albo kupie od sedana liczac, ze bedzie pasowac p&p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts