Jump to content

Subaru Impreza wrx 2005 kombii pomocy!!

szary929

Recommended Posts

witam panowie

zakupilem sobie wlasnie subaru impreza wrx kombii 2005 roku. Kupilem go bez przodu, bo mam takiego anglika z 2002 roku, wszystko bylo fajnie do czasu kiedy mnie nie olsnilo ze przody w tych autach sa inne ( wiem ze jest to smieszne ale naprawde nie jestem znawca a od zawsze chcialem miec ten samochod i napalilem sie jak szczerbaty na suchaty ). teraz pytanka:

- czy przod od 2002 podejdzie mi do 2005

- moze ktos wie gdzie kupic przod do 2005 rok kombi bo na alledrogo nie ma nic....

- czy pas przedni i chlodnice w 2002 i 2005 beda takie same?

- czy silnik i skrzynia w obu beda takie same ( w tym z 2005 roku jest uszkodzony motor i peknieta obudowa skrzyni i chce wlozyc to z 2002 roku)

sory chlopaki za te pytania, ale troche sie zalamalem jak sie ockanalem a naprawde chce miec to auto.

dzieki z gory za pomoc.

podejrzewam ze jestem pierwszy, ale co mam zrobic jak na alledrogo nie ma czesci a w serwisie nawet nie bede pytal o ceny...

zreszta to nie zderzak i maska sie dla mnie liczy tylko to co jest w srodku, chociaz fajnie by bylo miec taki jaki powinien byc...

Spróbuj podzwonić do sprzedawców z Allegro. Często mają więcej części niż powystawiane na aukcjach.

Dokładnie. Albo napisz maila z zapytaniem do każdego, kto ma w miarę kompletne auto na zdjęciach. Często się okazuje, że bez problemu zdemontuje Ci co trzeba.

Chłodnica w Bugu nie ma odpowietrzenia z wężykiem (jeżeli ma, to znaczy, że ktoś już dłubał). W nowszych miała fabrycznie. Żeby nie kupować nowej będziesz musiał zaślepić jeden wężyk.

Przemyśl 2x czy chcesz pakować przód od sedana. Sedan ma poszerzone przednie i tylne błotniki. Jak zrobisz przód sedana i zostanie tył z kombi, auto będzie trochę "skundlone". Oczywiście moim zdaniem ;-)