konik_80 Posted April 19, 2013 Share Posted April 19, 2013 Witam W moje ręce wpadło (z auta ze szrotu) radio z Outbacka z 2007roku czyli poliftowego - radio ze zmieniarka na 6 płyt i MP3 (model GX-204RE) - zamontowałem je w Legacy z 2004roku w miejse GX-201RH Po podpięciu nawiew działał jak należy (mimo iż była opcja dwustrefowa to działała normalnie jak jedno strefowe) - radio zazkoczyło i działało tak jak należy z tym, że po podłączeniu wyświetlało SECURITY ERROR ale włączało się i działało nawet około godzinę - w końcu się wyłączyło i przy próbie włączenia wywala komunikat SECURITY i tyle - zapewne jest jakoś kodowane do komputera w aucie - pytanie jak je uruchomić w innym Subaraczku ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz-B Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 Witam W moje ręce wpadło (z auta ze szrotu) radio z Outbacka z 2007roku czyli poliftowego - radio ze zmieniarka na 6 płyt i MP3 (model GX-204RE) - zamontowałem je w Legacy z 2004roku w miejse GX-201RH Po podpięciu nawiew działał jak należy (mimo iż była opcja dwustrefowa to działała normalnie jak jedno strefowe) - radio zazkoczyło i działało tak jak należy z tym, że po podłączeniu wyświetlało SECURITY ERROR ale włączało się i działało nawet około godzinę - w końcu się wyłączyło i przy próbie włączenia wywala komunikat SECURITY i tyle - zapewne jest jakoś kodowane do komputera w aucie - pytanie jak je uruchomić w innym Subaraczku ??? poradziłeś sobie z tym problemem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konik_80 Posted December 28, 2013 Author Share Posted December 28, 2013 Witam. Dla zainteresowanych wymianą radia napiszę, że poradziliśmy sobie z kolegą z zamianą radia z poliftowego OBK do Legacy 04 - samo przełożenie jest Plug&Play ale jak pisałem wcześniej działało jakąś chwilę a później się wyłączało - nie będę się rozpisywał co, jak i gdzie na jakich gamoni trafialiśmy... W efekcie pojechaliśmy do jednego salonu Subaru (w UK gdzie mieszkamy - w okolicach Edynburga) tam trafiliśmy wreszcie na ogarniętego serwisanta który podłączył jakiś specjalny komputer i w ciągu 2min rozkodował radio także działa teraz bez wyłączania i koleżka cieszy się radyjkiem które czyta mp3 i ma wbudowaną zmieniarkę na 6 płyt dodatkowo radio ma efekt SRS WOW (fajny przestrzenny efekt z podbiciem basów) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naruk08PL Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Gdyby ktoś szukał i miał problem z kodowanym radiem. http://curde.site88.net/files/ Ps. Do tego Kenwood'a nie ma kalkulatora,więc serwis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CezaryD Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Witam Mam podobną sytuację w moim Outbacku, a nie przyuważyłeś koniku gdzie ten ogarniety serwisant się podpinał ? Do złącza OBD pod kierownicą z lewej strony, czy może w innym tajemniczym miejscu ? Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 @konik_80 możecie zrobić jakąs fotę i pokazać jak to wygląda w przedlifcie? Jęśli mógłbym prosić to najlepiej w wersji dziennej i nocnej, co by zobaczyć jak prezentuje sie podświetlenie tego radia. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 (edited) Hmmm... z dokumentacji SSM wynika że procedura kodowania radia była stosowana jedynie w UK, z opisu nie wynika jednak czy jest dostępna jedynie w modelach na tamten rynek czy w każdym, jutro się przekonam... W załączniku zrzuty z dokumentacji obsługi... Edited January 21, 2014 by kociou Link to comment Share on other sites More sharing options...
borowice Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Zrobiłem taką zamianę rok temu; plug and play; żadnych problemów. Trochę uciążliwe jest jedynie nastawianie temperatury pokrętłem po stronie pasażera - lewe nie działa. Gdy idzie o wygląd uważam, że wygląda lepiej - "szlachetna" czerń Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 (edited) Mi się zmiany dziś nie udało zrobić. Mój Obk jest w wersji US i niestety nie wszystkie wtyczki pasowały - konkretnie nie pasowała wtyczka od sterowania z kierownicy oraz nie działał panel sterowania klimą (mimo iż wtyczka pasowała) - ale nawet na pierwszy rzut oka kable były inaczej podłączone niż w wersji EU (na wszelki wypadek zachowałem sobie oryginalne wtyczki EU razem z kawałkami wiązki) powyżej tył radia EU (kenwood) powyżej tył radia US Jeśli chodzi o sterowanie z kierownicy to sobie poradzę - mam schematy, natomiast do panelu klimy nic nie znalazłem więc postanowiłem zdemontować radio US i spróbować przełożyć z niego panel sterowania nawiewami (wraz z gniazdem) po rozebraniu radia EU okazało się że panel kilmy nie stanowi integralnej części z resztę elektroniki więc jest nadzieja dla dociekliwych kilka linków: http://ae64.com/Lega..._Transplant.htm http://forums.nasioc...033&postcount=4 hmmm, może jednak obejdzie się bez przekładania steriwania klimą: http://legacygt.com/forums/showthread.php/official-dual-hvac-double-din-jdm-kit-thread-113589.html?amp;t=113589 Edited January 22, 2014 by kociou Link to comment Share on other sites More sharing options...
kociou Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Więc tak - operacja zakończona pełnym sukcesem. Trzeba było tylko dorobić 3 przewody i gra aż miło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger89 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Witam poradziliście sobie z problemem Security w Navi ? mi po zmianie radia na navi w imprezie 2008 po godzinie działania wyskoczył napis security , co robić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CZAJA48 Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 W dniu 28.12.2013 o 01:15, konik_80 napisał: Witam. Dla zainteresowanych wymianą radia napiszę, że poradziliśmy sobie z kolegą z zamianą radia z poliftowego OBK do Legacy 04 - samo przełożenie jest Plug&Play ale jak pisałem wcześniej działało jakąś chwilę a później się wyłączało - nie będę się rozpisywał co, jak i gdzie na jakich gamoni trafialiśmy... W efekcie pojechaliśmy do jednego salonu Subaru (w UK gdzie mieszkamy - w okolicach Edynburga) tam trafiliśmy wreszcie na ogarniętego serwisanta który podłączył jakiś specjalny komputer i w ciągu 2min rozkodował radio także działa teraz bez wyłączania i koleżka cieszy się radyjkiem które czyta mp3 i ma wbudowaną zmieniarkę na 6 płyt dodatkowo radio ma efekt SRS WOW (fajny przestrzenny efekt z podbiciem basów) Czy możesz mi powiedzieć ile zapłaciliście ? W dniu 10.01.2014 o 13:24, Naruk08PL napisał: Gdyby ktoś szukał i miał problem z kodowanym radiem. http://curde.site88.net/files/ Ps. Do tego Kenwood'a nie ma kalkulatora, więc serwis. Czy mógłbyś wrzucić jeszcze raz ten link bo już nie działa. Kupiłem używane radio i podmieniłem je za starsza wersje. Plastiki i wszystko inne dookoła obkleiłem folia aby ładniej wyglądało. Aux i wszystko inne ładnie działało w końcu jak chciałem ale do czasu ... ... po tygodniu wyświetliło mi się ,,security,, i już nie działa nic :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts