Jump to content

Dziwny dźwięk przy gaszeniu auta

radeklwh

Recommended Posts

Witam

Dzisiaj rano usłyszałem dziwny dźwięk przy gaszeniu auta tzn. Jak zgodzi z obrotów już prawie do zera i już ma zgadnąć słyszę stukniecie metaliczne ale to nie z silnika ale z przodu od pasażera pacjent wrx 02 turbo zawieszenie seria.. Postaram sie wrzucić audio na YouTube i link podesle potem moze poduszka silnika? Jakaś guma na wachaczu? Pozdro

możliwe że u mnie też bo przed chwilą wracałem i tak wrzuciłem 5 bieg przy 30km/h i jak silnik jest obciążony to słyszę te telepanie (czy jak to nazwać) nieszczęsne.... a jak się zabrać za tą osłonę? wywalić całkiem?? bo na turbo osłony nie mam już :)

Edited by radeklwh

no właśnie ta na turbo powinna zostać a reszcie mogłeś powiedzieć papa :P

Prawda. Ponadto za nią idą wiązki el. stąd ta osłona jest bardzo ważna z uwagi na przyjaranie przewodów.

Pospawac jest ciężko ponieważ blacha jest bardzo cienka i nie ma dojścia. Nawet bez skrzyni biegów jest tam słabo z miejscem.

Ja złapałem osłony opaską metalową x2. Powinny wytrzymac. Kosztują grosze.

Jade na warsztat je wyrwać a ze osłony na turbo nie ma to tak w serii było pozdro panowie po ukonczonej misji dam znać czy to to jest to

A jak to nie osłona to co I jak sprawdzic? Bo Wlazlem pod auto poszarpalem za osłone I nic..

Edited by radeklwh