TomiKoko Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie forków. W styczniu kupiłem 2.5XT 2007 rok. Od prau dni na nierównościach, dziurach itp. forek wydaje dziwny "gumowy" dźwięk z tylnego zawieszenia, a dokłądniej od strony kierowcy. Zdjąłem obudowę plastkiową osłaniającą górne mocowanie amorka czy jakoś tak, siadłem na pace i słychać idealnie podczas jazdy takie jak już wspomniałem "gumowe" stukanie na samej górze amortyzatora, trochę luźna była ta śruba w środku więc ją dokręciłem na maksa ale stukanie nie ustało. Przepraszam za taki prosty opis ale nie jestem mechanikiem, piszę tak jak to odczuwam. Znajomy powiedział, że w subaru nie wymienia się górnych mocowań bo podobno nie zdarza się aby to się zepsuło. Zna ktoś może przyczynę albo przechodził coś podobnego jego forek? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 no to wiesz dużo, ale sprecyzuj to trzymając rękę na górnym mocowaniu, gdy ktoś inny chuśta mocno budą. wyeliminujesz inne hałasy od jazdy. Gdy nakrętka była luźna to może jednak poduszka zaczęła pukać ,albo sam amor w środku. pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts