danus00 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Witam Mam problem z nawiewem gdy na panelu ustawiam 15 stopni leci wszędzie zimne powietrze ale gdy podkręcę o 0,5 stopnia to z nawiewów kierowcy już leci o wiele cieplejsze powietrze a po stronie pasażera normalne zimne . Ktoś miał podobny problem ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorcerer Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 (edited) sprawdz fitr powietrza - kabinowy oczywiście Edited April 14, 2013 by sorcerer Link to comment Share on other sites More sharing options...
mako69 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 w jeepie w takich przypadkach padaja klapki blend doors umieszczone w nagrzewnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stozek Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 sprawdz fitr powietrza - kabinowy oczywiście Nie bardzo rozumiem, co kabinowy filtr powietrza moze miec z tym wspolnego. Predzej to kwestia sterowania cieplym powietrzem, ale w tej chwili to wrozenie z fusow... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danus00 Posted April 14, 2013 Author Share Posted April 14, 2013 pojade jutro do serwiusu podepne pod kompa i sprawdze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 ewidentna wina klapek od nawiewów, musisz dokonać zresetowania położeń klapek za pomocą komputera serwisowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorcerer Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 miałem podobny problem z nawiewami - niegdy nie było takiej temp jaką ustawiłem, było albo za zimno albo za ciepło no i uporczywy problem z parowaniem szyb w wilgotne dni. Wymieniłe filtr i problemy ustąpiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
mako69 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 filtr nie ma raczej za dużo do powiedzenia jeśli z jednej strony leci ciepłe a z drugie nie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danus00 Posted April 15, 2013 Author Share Posted April 15, 2013 tak jak pisał ipsx82 pomogło zrestartowanie połozenia klapek teraz jest wszyko ok ale przy okazji chce wymienić filtr kabinowy może mi któś podowiedziec gdzie sie znajduje w legacy z 2005 roku sedan 2,0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk82 Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/18762-filtr-przeciwpylkowy-legacy-iii-instrukcja/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stozek Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 (edited) tak jak pisał ipsx82 pomogło zrestartowanie połozenia klapek teraz jest wszyko ok ale przy okazji chce wymienić filtr kabinowy może mi któś podowiedziec gdzie sie znajduje w legacy z 2005 roku sedan 2,0 Jest nad schowkiem, przed kolanami pasażera. Do wymiany zdejmujesz przednią część i jak dobrze pamiętam wyjmujesz te górne 2 półki, a pod tym jest filtr. W każdym razie jest w okolicy schowka na bank;) Edited April 16, 2013 by Stozek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid1 Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 Ja mam takie zdanie ze temp ustawiona bedzie wyzsza niz jest na dworzu to bedzie grzalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 ... przy okazji chce wymienić filtr kabinowy może mi któś podowiedziec gdzie sie znajduje w legacy z 2005 roku sedan 2,0 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/43704-demontaz-drzwiczek-schowka-pasazera-help-legacy-2008/page__hl__kreski#entry1236385 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stozek Posted April 18, 2013 Share Posted April 18, 2013 ... przy okazji chce wymienić filtr kabinowy może mi któś podowiedziec gdzie sie znajduje w legacy z 2005 roku sedan 2,0 http://www.forum.sub...ki#entry1236385 Czyli tak, jak mówiłem kilka postów wyżej;) P.S. Okeyten - ale to pięknie narysowałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts