WRC fan 223 Posted September 21, 2017 Author Share Posted September 21, 2017 Wojenka na Ringu trwa w najlepsze http://www.porscheblog.pl/newsy/nowe-911-gt2-rs-z-rekordem-nordschleife/ Link to post Share on other sites
Guest Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 pojawił się cennik XC40 http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22404010,volvo-xc40-mamy-pierwsze-oficjalne-zdjecia-i-cennik.html Link to post Share on other sites
Czarne_Koronkowe 808 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) 38 minut temu, sluf napisał: pojawił się cennik XC40 http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22404010,volvo-xc40-mamy-pierwsze-oficjalne-zdjecia-i-cennik.html Care by Volvo "wyglada" bardzo kusząco.. Zwłaszcza podmiana na większe podczas wakacji ciekawe jaka będzie "rata". Edited September 22, 2017 by Czarne_Koronkowe Link to post Share on other sites
Guest Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 45 minut temu, Czarne_Koronkowe napisał: Care by Volvo "wyglada" bardzo kusząco.. Zwłaszcza podmiana na większe podczas wakacji Ciekawe, jak to będzie wyglądało w praktyce, pewnie dużo będzie można, rzecz jasna "po spełnieniu następujących warunków: ...." no i milion wyłączeń, np. "auto zastępcze przysługuje w dni inne niż poniedziałek - niedziela " Link to post Share on other sites
chojny 7689 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 SUVy na tory!!! Link to post Share on other sites
Than_Junior 1035 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Zaczynam miec podobne zdanie do Jamesa May: dajcie juz spokoj z rekordami na NBR niedługo któryś OEM bedzie sie chwalił, ze ma najszybszego minivana na ringu... Link to post Share on other sites
Guest Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Dieselgate zbiera żniwo: http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22442953,jeden-z-bylych-szefow-volkswagena-aresztowany-chodzi-o-dieselgate.html#BoxMotoImg Link to post Share on other sites
ketivv 715 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 http://next.gazeta.pl/next/7,151003,22491941,znow-wielka-afera-motoryzacyjna-toyota-honda-mazda-subaru.html#MTstream Link to post Share on other sites
pegi 650 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 6 godzin temu, ketivv napisał: http://next.gazeta.pl/next/7,151003,22491941,znow-wielka-afera-motoryzacyjna-toyota-honda-mazda-subaru.html#MTstream Może chociaż lżejsze są dzięki temu Link to post Share on other sites
Achitofel Gilonita 35 Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 super fura qrcze...i w sumie w cenie forka...akurat na kryzys wieku średniego Link to post Share on other sites
polak900 237 Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Kia zrobiło robotę ! Zawieszenie dostrajal inżynier z BMW wykupiony przez Kia Pracował niedzy innymi przy konstrukcji zawieszeń M5, M3 Link to post Share on other sites
pegi 650 Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 29 minut temu, polak900 napisał: Kia zrobiło robotę ! Zawieszenie dostrajal inżynier z BMW wykupiony przez Kia Pracował niedzy innymi przy konstrukcji zawieszeń M5, M3 No i to jest właśnie coś, co mnie bardzo do tego auta przekonało. Nie tylko zawieszenie, ale generalnie cały układ jezdny. Jeździłem 2.0 RWD. Auto świetnie trzyma się drogi, super reaguje na kierownicę, doskonale skręca, w szczególności jak się gazem pomoże, a przy tym jest w tym wszystkim duży spokój, żadnej nerwowości czy rzucania, w szczególności tyłem auta. A środku cisza, spokój, komfort Link to post Share on other sites
adixi1 27 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Pegi kupujesz? Też będę miał niedługo okazję pojeździć 3.3 (nie w Svxie) i strasznie jestem ciekaw tego nowego koreańca. W końcu jakiś nowy samochód który mi się podoba, a że to Kia... Liczą się modele, nie marki. 1 Link to post Share on other sites
pegi 650 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 4 godziny temu, adixi1 napisał: Pegi kupujesz? Testuję 4 godziny temu, adixi1 napisał: pojeździć 3.3 No właśnie. Ta magiczna cyfra ... Link to post Share on other sites
pumex1 1832 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Nie mam co prawda prenumeraty, więc nie mam dostępu do pełnej wersji artykułu - ale już sam początek to założenie - kto szybko nie wejdzie w stacje elektryczne, ten padnie. W sumie nie ma pewników na rynku - bo faktycznie Kodak, czy Nokia będąc gigantami przespały moment zmian w technologiach i zapłaciły za to upadkiem. Pytanie - czy przejście na elektrykę odbędzie w pewnym momencie równie gwałtownie. http://wyborcza.pl/7,155290,22590396,koncerny-naftowe-kontra-auta-elektryczne-kto-przetrwa.html Link to post Share on other sites
Guest Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Uparci ci złodzieje, albo ta Tesla jest jakaś wyjątkowa: https://wiadomosci.wp.pl/swinoujscie-zlodzieje-ukradli-tesle-z-parkingu-strazy-granicznej-6188334189840513a Link to post Share on other sites
chojny 7689 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 https://drivetribe.com/p/the-new-tesla-roadster-is-the-worlds-PHkA3Vw4Tgufc5EM5EsGMQ?iid=XI-VNkgrRvS9vgoem1oVBw Troche się zbiera 10,000NM?!?!? 2 2 Link to post Share on other sites
elmo 6782 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Nie wiem po co komu taki szybki wózek golfowy 1 Link to post Share on other sites
adixi1 27 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Ja za to nie rozumiem po co w wózku golfowym zasięg blisko 1000 km... Link to post Share on other sites
abecer 729 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 A ja nie rozumiem jak można wydać tyle pieniędzy na samochód na baterie. Żadnej przyjemnośći z jazdy, zero dźwięku z wydechu. Poprostu nuda Link to post Share on other sites
Korton 292 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 1/4 mili w 8.8 sek....goscie uturbiaja vr6, modza supry i inne by zejsc ponizej 10sek.....a tu masz kupujesz sobie autko seryjne i masz ponizej 9sek Link to post Share on other sites
H4lik 134 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 We Wrocławiu niedawno otworzono wypożyczalnię samochodów elektrycznych, w promocyjnej cenie 50 groszy/minutę jazdy, więc wziąłem z ciekawości na niecałe dwie godziny Nissana Leafa - ot tak, żeby posmakować tej nowoczesnej motoryzacji i poczuć na własnej skórze. Jakieś 25 lat temu jeździłem już w Chorzowie Melexem, ale sami rozumiecie... Odczucia: środek to dla mnie jakościowa padaczka, w porównaniu do mojego kilkunastoletniego Outbacka, w tym rozumieniu, że mnóstwo plastiku i to twardego, ale tak zapewne większość nowych tanich aut wygląda. W zeszłym roku przyjaciółka miała z wypożyczalni nówkę Aygo i tam było jeszcze dramatyczniej - nawet drzwi miały twarde, plastikowe boczki. No ale przejdę do istotnych rzeczy, bo to, co najciekawsze w tym Nissanie to jego silnik przecież. Tutaj odczucia bardzo pozytywne, a pierwsze, co uderza, to cisza po "odpaleniu". Skrzynia automatyczna, chyba bezstopniowa; aż tak nie wnikałem, a nie pamiętam, żeby biegi zmieniała. Dobra, przełączam na D i ruszam - o kurde, dziwne uczucie - samochód reaguje na gaz momentalnie, lekko wgniatając w plecy, a słychać jedynie dźwięk toczących się opon. Wjeżdżam na obwodnicę Wrocławia, pedał w podłogę i rozpędzam się szybciutko do 160 kilometrów na godzinę, po czym licznik ani drgnie - elektroniczna blokada. Zjeżdżam koło stadionu, kierując się w stronę Leśnicy. Tam spod świateł szybki start i to naprawdę daję frajdę - ten moment dostępny od ręki, bez kręcenia i ryków silnika. Do tego dochodzą specyficzne, nazwę je "elektryczno-mechaniczne" dźwięki, które nasuwały mi skojarzenia z wyścigu podów z Gwiezdnych Wojen, szczególnie podczas hamowania, gdy uaktywnia się system odzyskiwania energii (KERS, czy cuś). No właśnie - to też jest fajny bajer - miałem jeszcze 99 kilometrów zasięgu, spokojnie dojechałem do świateł, lekko hamując, a tu pyk i już 102 wyskoczyło. Przemierzając miejskie ulice spokojnym trybem, jest to naprawdę ekonomiczne, a do tego przy ekojeździe pomału na ekranie pokazuje nam się choinka (przynajmniej ja to tak zrozumiałem) - ot taki bajer dodatkowy. Podsumowując krótko - gdybym codziennie miał gnić w korkach Wrocławia, Warszawy, Poznania, czy Krakowa i do tego było by mnie stać, byłbym skłonny taki samochód kupić - koszt ładowania w porównaniu do spalania paliwa jest żaden, niska awaryjność silnika elektrycznego jest bezdyskusyjna, serwis szczątkowy, a spod świateł, jeśli ktoś ma fantazję, w 90% przypadków byłby i tak pierwszy. A coś jeszcze - myślę, że moc tego wypożyczonego auta jest celowo ograniczona, na rzecz dłuższej eksploatacji i w pełnym trybie kopa ma jeszcze większego. Polecam każdemu wypożyczyć choćby na kwadrans - koszt właściwie żaden, a przeżycie warte tych kilku złotych. Dla mnie to jest przyszłość motoryzacji. To lub woda/wodór. Link to post Share on other sites
ketivv 715 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 7 godzin temu, H4lik napisał: Dla mnie to jest przyszłość motoryzacji. To lub woda/wodór. technologia wodorowa już jest niemalże skreślona Link to post Share on other sites
Czarne_Koronkowe 808 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Godzinę temu, ketivv napisał: technologia wodorowa już jest niemalże skreślona Dlaczego? Link to post Share on other sites
ketivv 715 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Dlaczego? zbyt droga logistyka, konfekcjonowanie itp.tapatalk Link to post Share on other sites
Recommended Posts