luKO Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Witam, Mam problem, od 2 dni Impreza podczas przyspieszania szarpie w okolicy 2500 - 3000 obrotów, tak jakby się dławił. Później już na wyższych jest już dobrze. Zadna kontrolka się nie świeci. Dolałem do paliwa STP do czyszczenie układu paliwowego ale czy to pomoże, to nie wiem. Poradzi ktoś co to może być za przyczyna? Świece ?? a może coś innego... Podpowiedzcie coś. Pozdroo Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 A nie lepiej jechac na diagnostyke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuczek99 Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Zmień świece i przewody. Powinno pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 A jak nie, to wydawaj pieniadze na kolejne proby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reds87 Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 (edited) W tej Imprezie nie ma przewodów WN. Wszystko zależy od tego jak bardzo szarpie ? Czy może po prostu troszke zamula ? Z tym zamulaniem to jest w ogóle inny temat, ja ostatnio wymieniłem świece, rozrząd, paski, a na zimnym silniku i przy niskiej temp na dworze dalej lubi zamulić w przedziale 2 - 3 tys. obr. BTW ja w życiu bym nie dolał niczego ani do paliwa ani do oleju, a już z całkowitą pewnością nie do Imprezki Edited March 24, 2013 by Reds87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts