sobi Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Planuje remont swojej motorowni, ale mam dylemat komu powierzyc szlif silnika, zeby pózniej nie załowac. Musze rozwiercic tuleje pod nadwymiarowe tłoki i przepolerowac/ sprawdzic wał. Myslałem o warsztacie na krasnobrodzkiej, ale sporo osób mi odradziło... gdzie wy robiliscie szlify i z jakim skutkiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 problem jest tego typu, że osoby które zlecają remonty swoich silników w Wawie, powierzają te silniki firmom - a te firmy przeważnie korzystają z usług Krasnobrodzkiej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Posted March 16, 2013 Author Share Posted March 16, 2013 ja składał bede sam, wiec moge wybrac miejsce obróbki silnika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 zadzwoń do MTS Dzierżoniów do Marka Kluszczyńskiego, wyślesz klamoty, dostaniesz to czego oczekujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobi Posted March 17, 2013 Author Share Posted March 17, 2013 nikt wiecej sie nie wypowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieski708 Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 Ja składałem sam ale najpierw dałem klamoty do pomiarów na Krasnobrodzką powiedzieli co się nadaje co nie. Nie robiłem szlifów bo składałem w nominale. Na Krasnobrodzkiej zrobili całą obróbkę głowic, bloku itd. Potem po obróbce odebrałem i sam poskładałem Naprawdę dobrzy fachowcy i podpowiedzą co i jak godni polecenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mot..- zagr..... Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 żeby przygotować dobrze części silnika do składania trzeba poznać technologię wyprodukowania a tą wiedzę na Krasnobrodzkiej mają a kytykują Ci którzy tej wiedzy nie mają Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 Nie oddawajcie na Krasnobrodzką, bo potem trzeba dłużej czekać na swoje graty! A poważnie, to chłopaki z zaprzyjaźnionego warsztatu, oddają tam wszystkie silniki. Są to zarówno grube projekty, jak i zwykła obróbka przed składaniem zwykłego silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziarus007 Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Ja tam jestem bardzo zadowolony z obróbki i pasowania elementów silnika na Krasnobrodzkiej jak też z Pana Krzysztofa Zagrodzkiego który mi składał silnik po 4tys km jest wszystko ok oleju praktycznie nie zużywa i mogę polecić ten zakład bo wiedzą co robią i kontakt jest bezproblemowy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mot..- zagr..... Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 pozdrawiam ziarus-a 007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
motox Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Ja polecam warsztat w Warszawie na ul. Krakowiaków. Działa od bardzo dawna. Robie tam często obróbki części do motocykli. Drugi jaki mogę polecić jest w Łomiankach na ul Kwiatowej. pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts