Philippe3 Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 witam wszystkich czeka mnie wymiana oleju i filtru w moim wrx 03 blob, olej wybralem mobil 1 5w50, natomiast nie wiem jaki filtr oleju kupic, czy ktos moglby mi cos polecic? szukalem informacji na forum ale nic nie moge znalezc, mieszkam w uk wiec potrzebuje taki ktory jest tu dostepny ( moze byc drozszy, nie oszczedzam na samochodzie) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Kup OEM. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philippe3 Posted March 16, 2013 Author Share Posted March 16, 2013 (edited) ale kazdy pasuje? czy sa jakies typy? sprawdzilem i nie ma oem na ebayu uk...:/ jakis inny polecacie? http://www.ebay.co.uk/itm/Impreza-WRX-STi-Type-R-22B-Sport-NA-Turbo-JDM-Genuine-Subaru-Oil-Filter-Washer-/350715067501?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item51a83f3c6d taki bedzie ok? lub znalazlem hks http://www.ebay.co.uk/itm/HKS-HYBRID-SPORTS-OIL-FILTER-SUBARU-IMPREZA-WRX-STI-/300860884824?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item460cb4c758 Edited March 16, 2013 by Philippe3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xt6 Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Miałem kiedyś takie stare subaru z zegarem cisnienia oleju i zauwazyłem ze po zmianie oleju i wsadzeniu orginalnego filtra przy zapalaniu na zimnym silniku ciśnienie zaczęło być o 40% wyższe - od tej pory zacząłem wsadzać tylko orginał zerowa oszczedność ale jaki komfort psychiczny ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 To w UK nie ma ASO ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philippe3 Posted March 16, 2013 Author Share Posted March 16, 2013 napewno sa ale olej i filtr sam sobie wymienie, to ktory mam wybrac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 To w UK w ASO nie można kupić filtra oleju ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philippe3 Posted March 16, 2013 Author Share Posted March 16, 2013 no mozna ale szybciej jest kliknac kup teraz w ebayu , to te filtry co podalem raczej sie nie nadaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 OEM jest najbezpieczniejszym rozwiązaniem. Wszelkie ebay'owe wydumki to ryzyko, a jak wiemy olej ważna rzecz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wslawex Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 a jak ktoś do ASO ma 100-200km ?? nie ma dobrych zamienników filtrów oleju i powietrza?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Są dobre zamienniki. Ja stosuje filtry Knechta, Mahle, Boscha, Manna czy też Filtrona I nie narzekam na ich filtrowanie OEM wiadomo najlepsza półka bo oryginał ale zamienniki też dają radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeOrGe Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=120949982066&index=2&nav=SEARCH&nid=73865165003 Pierwszy z brzegu, nie wiem czemu nie mogła znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
dw_jazda Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Mnie też w najbliższej przyszłości czeka wymiana oleju. Wszyscy mówią, że MOTUL, kolega podaje MOBILA. Który lepszy z Waszego doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philippe3 Posted March 16, 2013 Author Share Posted March 16, 2013 dzieki, nie znalazlo bo wpisalem w ebayu oem oil filter i tylko w usa mi wyszly, jeszcze raz dzieki wielkie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Mnie też w najbliższej przyszłości czeka wymiana oleju. Wszyscy mówią, że MOTUL, kolega podaje MOBILA. Który lepszy z Waszego doświadczenia? Tu znajdziesz odpowiedź: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/7137-olej-do-subaru-ktory-wybrac-jak-czesto-sprawdzac-poziom/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Tu znajdziesz odpowiedź: http://www.forum.sub...rawdzac-poziom Życzę powodzenia w ogarnięciu tego wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Philippe3 Posted March 16, 2013 Author Share Posted March 16, 2013 czytalem go tez bo wczoraj mialem ten sam problem i wybralem mobil1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sal1232 Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 kazdy olej jest dobry nalezy wybrac aby byl tych samych parametrow , mobil cz to motul ja do swojego leje midland Link to comment Share on other sites More sharing options...
wslawex Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 a na alledrogo takie fajne tanie filtry OEM są: http://allegro.pl/show_item.php?item=3049453737 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszozon Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Knecht olejowy jest jeszcze made in austria. Co w dzisiejszych czasach jest mało spotykane. Natomiast OE Subaru już dawno nie jest japońśki tylko z Kanady. Robiony przez Honeywell'a. Niemniej Filtrony i inne bym odpuścił. Jeszcze MANN jest pewny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaryna Posted July 9, 2013 Share Posted July 9, 2013 Niemniej Filtrony i inne bym odpuścił. Jeszcze MANN jest pewny. Mann zaczął ponoć klepać filtry w chinach a Filtron jest bardzo dobry, nie wiem dlaczego dużo ludzi go nie chce... To już nie te czasy, że jak się płaciło za coś "markowego" to było super hiper extra Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted July 10, 2013 Share Posted July 10, 2013 Mann zaczął ponoć klepać filtry w chinach Ponoć.... Filtron jest bardzo dobry, Nie wiem, nie jadłem Ale po rozpruciu filtrona zakładam OEM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaryna Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 Mann zaczął ponoć klepać filtry w chinach Ponoć.... Filtron jest bardzo dobry, Nie wiem, nie jadłem Ale po rozpruciu filtrona zakładam OEM... Mann made in germany ciezko spotkać teraz.. albo bułgaria, albo czechy .. albo jeszcze gdzie indziej produkowany .. Wcale jakością nie przewyższa Filtrona, Boscha, Purfluxa itp .. Ktoś kiedyś puścił fame o filtronie że jest bee.. a wiadomo złe wieści się dobrze rozchodza.. Filtry to nie jest żadna kosmiczna technologia..z reguły kawałek tekturki z plastikiem albo w metalowej obudowie.. Nie widze sensu przepłacania za samą nazwę chyba, że ktoś lubi łechtać swoje ego i rajcuje go to poprostu że ma filtr MANN czy Knecht Link to comment Share on other sites More sharing options...
loser Posted December 4, 2013 Share Posted December 4, 2013 (edited) Nie wiem dlaczego tak hejtujecie Filtrona Przecież oni robią też fanty na pierwszy montaż. Nie do Subaru co prawda, ale do innych marek... Inna sprawa, że OEM filtr oleju z uszczelką pod korek to chyba 45 albo 55, więc nie wiem, czy warto oszczędzać. Edited December 4, 2013 by loser Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted December 5, 2013 Share Posted December 5, 2013 Niestety globalizacja robi swoje i firmy juz robia wszystko wszedzie aby tylko im sie oplacalo,zakladalem juz naprawde bardzo wielu marek jedne w cenie tak taniej,ze wydawalo sie cos nie tak, inne w cenie kosmicznej iz mozna bylo kupic za niego 4 innej firmy a efekt ten sam chodzilo wszystko dobrze,teraz biore co jest jesali Filtron to Filtron,jesli Mann to Mann itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts