brandbo Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 Witam wszystkich fachowców,fanów,posiadaczy Justy, nabyłem justy na jednopunkcie ,nie palił ,cały układ paliwa i wtrysk zalany był jakby wodą lub czymś absulutnie niepalnym, po wyczyszczeniu i udanym odpaleniu auta stuka silnik (przebieg 107000km), moje pytanie;czy jest w tym silniku czujnik spalania stukowego ,jeśli to w któroym dokładnie miejscu go szukać???? jak naprawie to sprzedam za gut preis ,jest z Niemiec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HubiSubi Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 stuka prawdopodobnie pęknięty tłok.. częsta przypadłość w tych silnikach. Jak to się sprawdzi lepiej kupić silnik, zmienić i cieszyć się jazdą. O czujniku stuku w tym silniku mi nic nie wiadomo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brandbo Posted March 10, 2013 Author Share Posted March 10, 2013 no i faktycznie podpowiedz fachowa,silnik rozebrany ubity tłok od dołu , teraz jeszcze poszukiwanie tłoka z pierscieniami ...ciekawe czy to nie bedzie droższe niż inny silnik w całości... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts