psiezul Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witam, Mam szybkie pytanko... Jestem nowym posiadaczem Subaru Forester 2.0 rocznik 2005. Pojawił sie pewien problem (a może zagadka). Wczoraj po jeździe jak wyjąłem kluczyk ze stacyjki zaczeła mi migać kontrolka w kształcie kluczyka.... Wczesniej nic takiego nie było. Czy dziej sie coś złego? Czy może bateria w kluczyku jest słaba? Doczytałem się na forum, że jest to kontrolka immobilizera.... pytanie czy jak miga to dzieje sie coś złego skoro wcześniej nie migała? I co z tym fantem zrobić??? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Auto normalnie odpala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witamy na forum! Też mam rocznik 2005 ii też mruga mi kontrolka po wyciągnięciu kluczyka. Nie jestem pewien czy jest w kształcie kluczyka, nigdy mnie to nie zastanawiało. Jak nikt nic nie odpisze to wieczorem dam znać co tam jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
psiezul Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Oprócz tego, że zaczeła migac to wszystko jest ok.... odpala bez problemu i po włożeniu kluczyka już nie miga.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bright Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 A jesteś pewien, że zaczęła migać, a nie, że dopiero teraz zauważyłeś, że miga ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cieba7 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 (edited) Mysle ze migala wczesniej tez. po wyjeciu kluczyka uaktywnia sie immobilizer w ten sposob czyli poprzez migajacy kluczyk zawiadamia nas o tym ze wszytko gra i bucy. Edited March 6, 2013 by cieba7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psiezul Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 hmmm na 100% nie powiem... dałbym głowę, że się nie swieciła ale skoro mówicie, że powinna to pewnie nie zwróciłem na to uwagi az do tej pory Dzieki za info to mnie uspokoiło Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cieba7 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 (edited) od razu po zakupie forestera jej nie widac czym innym glowa jest zajeta Edited March 6, 2013 by cieba7 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witam, Mam szybkie pytanko... Jestem nowym posiadaczem Subaru Forester 2.0 rocznik 2005. Pojawił sie pewien problem (a może zagadka). Wczoraj po jeździe jak wyjąłem kluczyk ze stacyjki zaczeła mi migać kontrolka w kształcie kluczyka.... Wczesniej nic takiego nie było. Czy dziej sie coś złego? Czy może bateria w kluczyku jest słaba? Doczytałem się na forum, że jest to kontrolka immobilizera.... pytanie czy jak miga to dzieje sie coś złego skoro wcześniej nie migała? I co z tym fantem zrobić??? Pozdrawiam miga i ma migać, także spokojna głowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Tak ma być 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psiezul Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 dzięki za szybką odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
malas Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 u mnie w Legacy III tez sie nad tym przez chwile zastanawiałem .. miga tylko jak kluczyk nie jest w stacyjce, wtedy immobilajzer jest aktywny i tyle, tak sie dowiedziałem, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
respect Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 @@psiezul, jak Ci przestanie migać całkiem to wtedy będziesz się martwił i tu pisał pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iron Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 U mnie też miga, tak ma być...oznacza to, że auto jest otwarte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 ...oznacza to, że auto jest otwarte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts