wojo02 Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Jak w temacie, ponieważ mam us-speca przy odpalaniu trzeba wcisnąć pedał sprzęgła do oporu, bo inaczej nie zadziała rozrusznik. Od jakiegoś czasu pedał czasem zostaje na dole i nie chce odbić. W jeździe to tak nie przesadza, bo nie trzeba wciskać aż tak głęboko sprzęgła żeby zmienić bieg, ale jest to trochę denerwujące. Proszę o sugestie co może być przyczyną? (pompka sprzęgła ma full płynu, WD-40 popsikałem gdzie się dało ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadziejS Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Pompka sprzęgła/wysprzęglik może być do wymiany. U mnie w upale,w korku pedał też nie wracał, wymiana wysprzęglika rozwiązała problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 moze byc tylko za malo plynu lub/i zapowietrzone Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojo02 Posted February 16, 2013 Author Share Posted February 16, 2013 płynu jest full, nie wiem czy jest zapowietrzony bo nie wiem jak to sprawdzić. jak to można łopatologicznie rozpoznać co jest uszkodzone (pompka czy wyprzęglik)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 (edited) Ja w podobnej sytuacji rozebrałem jedno i drugie. Dość proste czynności. Pomogła wymiana gumek na tłoczku pompy wspomagania. Koszt kilkadziesiąt zł. Odpowietrzanie jest trochę kłopotliwe, ale się dało zrobić. Najechałem na tym już ze 20kkm i działa. Wysprzęglikowi nic nie brakowało, więc go wyczyściłem i poskładałem zu samen do kupy i działa. Edited February 17, 2013 by suberet Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojo02 Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 wymienię wysprzęglik i te tłoczki (gdzie te gumki można kupić?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Wojo, PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts