Subaru_Forester Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Czy ktoś wie gdzie i za ile można wymienić przednią szybę w Forku S-Turbo MY99 w Warszawie? Czy można kupić używaną? Szyba jest podgrzewana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 nie wiem jak w warszawie - ale w Lublinie - bez problemu kupisz zamiennik z podgrzewaniem w przystępnej cenie. Uzywanych szyb raczej nie polecam, bo mogą być uszkodzone od naprężeń przy demontażu lub po prostu porysowane. Dodatkowo najwięcej uzywek pochodzi z RHD - a to znaczy że podczas deszczu będziesz miał miszmasz na szybie bo Twoje wycieraczki pracują w inna stronę, a na szybie będą znaczniki z wycieraczek RHD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted February 6, 2013 Author Share Posted February 6, 2013 siekla, na Ciebie to zawsze można liczyć w temacie STurbo A co to jest "przystępna cena"? Muszę wiedzieć czy już drzeć włosy z głowy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Oryginał do 2,0 XT to jakieś 1,800 PLN. Za boczną szybe do GT (zamiennik) płaciłem 450. Zatem interpolując w "tałsenie" się zmieścisz A przy okazji - jak masz AC, to podpytaj - bo ubezpieczyciele dorzucają często pakiet "szyby" za rozsądną cenę. Ja płacę w Warcie 59 PLN/rok. I co istotne - nie traci się za to zniżek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadziejS Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 Za ok. 1000 z wymianą w Raszynie na Pruszkowskiej. Możesz podpytać też w NordGlasie - wymieniałem tam z ubezpieczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted February 6, 2013 Author Share Posted February 6, 2013 OMG!!!! No to samochód ma przymusowe wakacje! Nie zapłacę tyle kasy za szybę Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadziejS Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 bez podgrzewania połowę taniej. W sumie i tak nie korzystam (chyba)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 nowa szyba /zamiennik/ bez podgrzewania z montazem w Lublinie kosztowała swego czasu około 400-450 PLN. Jutro Ci mogę ustalić dokładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziemo Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 (edited) Józefów Graniczna 81, Polecam, szybko i fachowo: koszt szyba z grzaniem ok 850 Edited February 7, 2013 by dziemo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted February 9, 2013 Author Share Posted February 9, 2013 Chłopaki z nie-ASO podali mi namiar na warsztat na Łodygowej (czyli zaraz obok). Byłem tam dziś, pytałem...cenowo rewelacja. Będę robić tam. Zobaczymy jak samo wykonanie Dam znać po. Pozostał tylko temat: z ogrzewaniem czy bez... W sumie mam to auto 4 lata a włączyłem je dwa razy...a różnica w cenie prawie dwukrotna. Szyba wstawiona. Wybrałem bez ogrzewania...i tak z tego nie korzystam. Cena - rewelacja. Szyba - rewelacja. Jakość usługi - rewelacja. Jakby ktoś z Warszawy potrzebował namiaru to pisać PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabler Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Pilkington ma zamiennik z ogrzewaniem. Sam mam taką w Forku. Szyba twarda, bo odprysków jeszcze nie mam, a minęło juz dobre 4 lata od wymiany. http://www.markoweszyby.pl/mazowieckie.html Ja wymieniałem w Łodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 ja jak zwykle nie nie polecam nordglass\ po roku wyglądają jak 5letnie oem i łatwo pękają Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadziejS Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Niestety sporo ubezpieczycieli "wymusza" korzystanie z Norda.... Wolę więc mieć taką gratis niż oemową, cóż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herostrates Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Dzisiaj dostałem rachunek z ASO za szybę ponad 3,1 tyś zł, w ramach AC - grubo Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziemo Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Wczoraj wymieniłem Ząbki Narutowicza 42. Cenka 540 zyli Pilkington. Błyskawicznie i fachowo. Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted May 19, 2013 Author Share Posted May 19, 2013 Dziemo, a jaką szybę masz wsadzoną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziemo Posted May 20, 2013 Share Posted May 20, 2013 Pilkington jakom napisał. Wziąłem bez ogrzewania bo uznałem za zbędne. Zieleń jest jak najbardziej.Jak chcesz coś więcej to PW. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted May 20, 2013 Author Share Posted May 20, 2013 Nie, spoko. Ja ma (nie)stety Nordglass...zobaczymy jak wytrzyma Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Wymieniłem teraz szybę czołową na Pilkingtona - z fabrycznym zielonym paskiem - jak w oryginale - bez podgrzewania - 420 PLN z montażem. Co do Nordglass - zadziwiająco szybko się "zużywają". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subaru_Forester Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 Siekla -> PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts