pawlaswrc Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Chciałbym się dowiedzieć o wadach i zaletach zestawu hamulców Prodrive Alcon 330mm, np w porównaniu do zacisków 4 tłoczków WRX z CL RC5 albo złotych Brembo. Takiego jak tu: Jakie są koszty eksploatacji takiego zestawu, ceny tarcz, klocków i gdzie można je dostać, bo cos nie bardzo mogę znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 było już o tym kmplt. w innym temacie carfit skomentował [chodziło chyba o cena/jakość 4k$] Moim zdaniem za te pieniadze nie warto, po pierwsze tarcza jest jednoczesciowa , po drugie jest to zacisk Alcona , który ma troche utudniony demontaz/montaz klocków , oraz zdecydowanie mniejasza w Polsce dostepnosc mieszanke klocków, AP ma porównywalna cene , a tarcze sa skrecane, łatwiej dostepne i wiekszy wybor klocków Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiF Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 (edited) http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/58726-hamulce-prodrive-alcon-330mm-do-wrx-2500zl-kpl/page__hl__%2Bhamulce+%2Bprodrive Już nieaktualne ale może Ci pomoże. Edited January 28, 2013 by KiF Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlaswrc Posted January 28, 2013 Author Share Posted January 28, 2013 @@KiF, co prawda zestaw sprzedany, ale właśnie ten wątek pobudził moją ciekawość. Cena wydawała się atrakcyjna szczególnie w porównaniu do nowego zestawu, dlatego chciałbym dowiedzieć się wiecej konkretów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiF Posted January 28, 2013 Share Posted January 28, 2013 Rownież uważam, że cena była atrakcjna w stosunku do nowego zestawu. Co do skuteczności tego układu hamulcowego to nie mam zdania. A z tego co napisał carlos-wrx to AP będzie praktyczniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
progosor Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 (edited) Jak szukasz fajny mod to mam fajny zestawik zaciskow od nissana GT-R 6 tloczkow tytanowych wentylowanych z przodu i 4 zwykle z tylu. http://www.driftforu...hp?f=21&t=13816 Edited January 29, 2013 by progosor Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 Jak szukasz fajny mod to mam fajny zestawik zaciskow od nissana GT-R 6 tloczkow tytanowych wentylowanych z przodu i 4 zwykle z tylu. http://www.driftforu...hp?f=21&t=13816 tylko pod felgę 18 ? ale do Subarak będzie pasowało, czy trzeba jakieś adaptery ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bierny Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 na alledrogo znow sa na sprzedaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 tak, to te z forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts