paveu27 Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 Witam, moj niezawodny staruszek zasluzyl sobie na wymiane rozrzadu i pare innych rzeczy, wiec pytanie w sam raz na czasy kryzysu, ktorym strasza media - czym sie rozni oryginalny zestaw od skladanki z paskiem mitsuboshi, dayco, gates, rolkami ntn, koyo, nsk itp. marek ? Czy ktos ma rozeznanie jakiej "chinszczyzny" trzeba absolutnie unikac ? Wiekszosc nazw to 3 literowe skroty, wszystkie oczywiscie "oryginalne japonskie" itp. jaaasne... Pozdrawiam, Pawel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubabb Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 (edited) to będziesz miał ok i innego nie szukaj edycja moderatora Edited January 22, 2013 by tzd polecamy ASO, alternatywne źródła sam każdy może sobie znaleźć Link to comment Share on other sites More sharing options...
monard788 Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Witam. Ja tydzien temu wymieniałem w swoim forku 2.0 S Turbo rozrząd kompletny. Napisze ci co zakładałem i w jakich pieniadzach. 1. Wszystkie rolki założyłem SKF (takie są montowane w orginale) 2. Pompe wody SAKURE bardzo dobra pompa i kupiłem ja za 140zł 3. Pasek DAYCO (te paski sa montowane w nowych autach Audi) 4. Napinacz i tu jest zonk bo nie pamietam jakiej firmy. 5 Do tego wymieniłem 2 paski klinowe, olej w silniku i w skrzyni. Nie pamietam cen poszczególnych cześci za wszystko zapłacilem jakieś 750zł (Jutro jade odebrać fakture to bede wiedział ile co dokładnie kosztowało) wiem tylko tyle że bardziej opłaca sie kupować rozrzad na cześci a niżeli w komplecie (oczywiście ceny miałem z dużym rabatem). Pozdro i powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paveu27 Posted January 25, 2013 Author Share Posted January 25, 2013 Pompa wody "Japan Line" jest ok, czy unikac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts