Matiz Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 (edited) Witam nie wiem skąd mi sie to wzięło , prawdopodobnie wspomnienia z PSXa i NFS4 High Stakes od zawsze podobał mi sie dźwięk jakim titają porszaki. Jak mniemam można to osiągnąć titkiem z porsze... ale nie mam zbyt często okazji poprosić kogoś kto ma porsze żeby mi zatitał http://youtu.be/zsQftCK4Q6g?t=6s Pytanie moje dla kogoś kto ma jaki-taki kontakt z tymi autami, czy wszystkie Porsche trąbia tak samo? Kompletnie nie wiem jak tego szukać,czy nowsze typu boxter czy cayenne ,czy 911 W sumie najpewniejszy trop to 911 (993) Powiecie hella supertone sobie załóż. A ja nie ,bo to nie ten dźwięk a na głośności mi nie zależy Edited January 12, 2013 by Matiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Cayenne tak nie trabi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted January 13, 2013 Share Posted January 13, 2013 (edited) znadz 993 na czesci i niech typ wysle ci sama syrene na pewno poszukaj na forum porsche Edited January 13, 2013 by grygo Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Ale ty mosz jasdy...Ni pogodosz...trąbitko z porsze w imprezie...hahahaha...Montuj Matiz....Montuj- bo dźwięk jest super...U Mnie po wsi słychać taki dźwięk z garbiego...w końcu to też takie porsche dla ubogich . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matiz Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 (edited) Czołem ludzie upuje gdyż od czasu założenia tematu co jakiś czas tego szukałem ,ale nigdy nie przysiadłem porzadnie. w końcu, już nie wiem jak, chyba proponowane youtube, znalazłem PRAWDOPODOBNE powiązanie porsche i tego dźwieku. Bosch robił akscesoryjny klakson do porszawek: Sports horn Tak czy owak po długotrwałym wertowaniu netu w końcu natrafiłem co decyduje o dźwięku Czestotliwość. Wpisywanie "co warunkuje dźwięk klaksonu" w googlech też nic nie dawało. Najgorsze że większość trabek nie ma tego nabitego na obudowie :/ Po dalszym śledztwie mam wyniki: Normale fabryczne klasony mają zazwyczaj 340+400hz Dzwięk porsze to wysoki przedział ponad 500hz (tu kończą sie klaksony cywilne) Piaa Sports horn przy uzyciu 500+600 już brzmi ciekawie to czego szukam produkuje Mitsuba i nazywa sie ultrasonic. Lecz chyba jednak nie dam 350zł za klakson A wiecie co mnie skloniło aby nad tym przysiąść? Stały klient Volvem V50 przyjechał na regeneracje turbo. Gdy Boss trabił aby otworzyc dock, stwierdziłem że ciekawie trabi to wolwo. Okazało sie ze ma tylko trabke na wysoki ton Pozdrowienia i tuningujcie klaksony I pamietajcie że ma ładnie trabić a nie wystawać zza grilla... Edited January 26, 2018 by Matiz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts