vlad Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Witam Nie otwierają mi się z centralnego (z pilota) lewe tylne drzwi. Problem polega na tym, że nie odskakuje do końca zamek. Mozna je otworzyć po ręcznym przesunięciu przełącznika od wewnątrz. Jakiś prosty sposób/instrukcję jak naprawić poproszę. Co moze być przyczyną usterki? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 psikales jakims smarowidlem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Też tak miałem ale tylko przy mrozie i co ciekawe też tylko lewe, tylne drzwi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeroart Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 btw. W tej genetacji sercem centralnego zqmka jest hydrauliczna pompa czy poszczególne silniki elektryczne...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Hm... Silniczki elektryczne. Czy w którejś generacji subaru były centralne hydrauliczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeroart Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 nie wiem. dlatego pytam. tak jak w mercedesie w dzwiach sa silnikczki ale steruje nimi pompa w tylnym nadkolu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Silniczek steruje centralnym. Musisz rozebrać tapicerkę i wypsikać zamek oraz popatrzyć na stan siłownika. Gdy ten ciężko będzie chodzić wysmaruj go smarem i powinno wszystko działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Bardzo prawdopodobne, że silniczek w tym jednym zamku padł i trzeba go wymienić. U mnie padły już dwa ... jest nawet o tych silniczkach i zamkach wątek na forum, Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilP Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 zanim rozbierzesz sprobuj popsikac jakims smarem - moze to rozwiaze problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 (edited) Usterka pojawiła sie wraz z mrozami. Latem i jesienią było ok. Głupio zapytam w co mam napsikać? - Nie ma tam chyba żadnego otworu na kluczyk w tych drzwiach. Do zamka w tylnej klapie, który nie otwierał się z kluczyka, napsikałem WD40 i na 3 miesiące był spokój. Prośba o link do tego wątku o zamkach i siłownikach, bo jakoś nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki. Edited January 9, 2013 by vlad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Usterka pojawiła sie wraz z mrozami. Latem i jesienią było ok. Głupio zapytam w co mam napsikać? - Nie ma tam chyba żadnego otworu na kluczyk w tych drzwiach. Do zamka w tylnej klapie, który nie otwierał się z kluczyka, napsikałem WD40 i na 3 miesiące był spokój. Prośba o link do tego wątku o zamkach i siłownikach, bo jakoś nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki. http://www.forum.sub...h/#entry1551254 http://www.forum.sub...a/#entry1203227 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlad Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Usterka pojawiła sie wraz z mrozami. Latem i jesienią było ok. Głupio zapytam w co mam napsikać? - Nie ma tam chyba żadnego otworu na kluczyk w tych drzwiach. Do zamka w tylnej klapie, który nie otwierał się z kluczyka, napsikałem WD40 i na 3 miesiące był spokój. Prośba o link do tego wątku o zamkach i siłownikach, bo jakoś nie mogłem znaleźć. Z góry dzięki. http://www.forum.sub...h/#entry1551254 http://www.forum.sub...a/#entry1203227 Dzieki za linki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pininfarin01 Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 by nie zakładając kolejnego tematu podepnę się pod ten, u mnie występuje taki problem ze zamykam auto,następuje zamknięcie wszystkich drzwi a po chwili drzwi samoczynnie się otwierają prócz drzwi kierowcy, problem dotyczy imprezy gf z 98r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_WRX Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 poczekaj aż mrozy miną to minie też problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pininfarin01 Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 ale dziś było 6stopni na plusie i dalej to samo, może pomoże przesmarowanie całego mechanizmu w drzwiach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts