stannn 0 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 (edited) Co powiecie mi o rezonatorach wydechu posiadam wydech hks hi power z rezonatorem wydechu, powiedzcie mi czy go zostawic czy usunąć. Z tego co się orientuję to turbodoładowane silniki powinny nie miec zednych tłumień w wydechu wtedy większą moc osiągają Wiem ze rezonatory montuje sie w wolnossacych silnikach Powiedzcie mi prosze do czego służy dokładnie rezonator w wydechu co on robi oraz czy lepiej go miec czy nie Edited December 1, 2012 by stannn Link to post Share on other sites
Mike85 21 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 wywalaj go. Będzie ciut lżejszy :cool: Link to post Share on other sites
AMI 237 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 I nie zapomnij jeszcze zrobic paru dziur w tlumiku, zeby spaliny mialy lepsze ujscie. Zostaw i nie kombinuj. Link to post Share on other sites
stannn 0 Posted December 2, 2012 Author Share Posted December 2, 2012 nie miałem zamieru go ruszać ale chciałbym poznać jego przeznaczenie Link to post Share on other sites
AMI 237 Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Ma za zadanie wyciszac halas nieco. Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 Odświeżę temat. Mam pytanie do fachowców. Czy wymiana środkowego tlumika na przelotowy z rezonatorem przy zachowaniu seryjnego końcowego i katalizatorów wpłynie na pracę silnika? Link to post Share on other sites
Maniek95 126 Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 7 godzin temu, sebachon napisał: Odświeżę temat. Mam pytanie do fachowców. Czy wymiana środkowego tlumika na przelotowy z rezonatorem przy zachowaniu seryjnego końcowego i katalizatorów wpłynie na pracę silnika? Jaki silnik, turbo czy NA Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 Godzinę temu, Maniek95 napisał: Jaki silnik, turbo czy NA WRX 2.5T hawk 2007. Link to post Share on other sites
Maniek95 126 Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 5 minut temu, sebachon napisał: WRX 2.5T hawk 2007. Możesz śmiało zmieniać, nie ma to wpływu na silnik. Co innego usuwanie katalizatorów ale sam środkowy nic nie zmieni. Ja na twoim miejscu zmienił bym końcowy resztę zostawił w spokoju. Zmienia końcowego daje najlepszy efekt. Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted October 16, 2020 Share Posted October 16, 2020 2 minuty temu, Maniek95 napisał: Możesz śmiało zmieniać, nie ma to wpływu na silnik. Co innego usuwanie katalizatorów ale sam środkowy nic nie zmieni. Ja na twoim miejscu zmienił bym końcowy resztę zostawił w spokoju. Zmienia końcowego daje najlepszy efekt. Ok. Dzięki. Zmieniam tylko środkowy z konieczności - zaczyna mi padać... Hałasu nie lubię. Link to post Share on other sites
sebachon 118 Posted October 30, 2020 Share Posted October 30, 2020 A czy taki środkowy przelotowy ale z rezonatorem znacząco zmieni głośność wydechu? Link to post Share on other sites
Yoosyn 119 Posted November 5, 2020 Share Posted November 5, 2020 W dniu 30.10.2020 o 20:01, sebachon napisał: A czy taki środkowy przelotowy ale z rezonatorem znacząco zmieni głośność wydechu? Nie powinien, zależy od wielkości. Tam fabrycznie siedzi przelotowa pucha z dodatkową komorą rezonującą. Jeżeli zamontujesz samą puchę przelotową dźwięk będzie mniej wygładzony, zyska na charakterze.. i może być bardziej męczący. 1 Link to post Share on other sites
Game 13 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Nie powinien, zależy od wielkości. Tam fabrycznie siedzi przelotowa pucha z dodatkową komorą rezonującą. Jeżeli zamontujesz samą puchę przelotową dźwięk będzie mniej wygładzony, zyska na charakterze.. i może być bardziej męczący.Dokładnie - śmiało zmieniaj Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts