leon Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Od czasu jakiegoś irytuje mnie brzęczenie gdzieś w skrzyni biegów. Objawy: - najbardziej brzęczy na 4 biegu, - po lekkim przesunięciu wajchy w lewo lub naciśnięciu jest cisza, - rano, jak jest zimno, jest cicho, zaczyna brzęczeć po 2-3km. Ostatni objaw pojawił się ostatnio, jak się zimniej zrobiło. Olej Motul Motylgear ma 30kkm, oględziny nie wykazały niczego w mechanizmie zmiany biegów, niczego nie brakuje, ani niczego nie ma za dużo. Rozbieranie skrzyni nie ma ekonomicznego sensu, co jeszcze można sprawdzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Też tak mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 @@Aga, a to nie masz awtomata ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 A w życiu Ciekawe jak by mi czwórka zgrzytała ... przecież ja nie umiem wg Ciebie sprzęgła używać Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 Shit, ale wtopa. :neutral: Tylko kiedyś tego nie było, trudno mi określić od kiedy to brzęczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 :-P Lepiej nie będzie U mnie brzęczy już na każdym biegu, od dłuższego czasu. Na początku mi to nie przeszkadzało, teraz bywa upierdliwe w trasie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Magdziarz Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Motylgear Pikny :mad: Tam u dołu trzeba posprawdzć wajchę z połączeniem wybieraka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 (edited) Pikny :mad: Wcześniej był SL, zimą było zabawnie, ale cicho. Zastanawiam się czy teraz wymiana coś da. Edited November 20, 2012 by leon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Motylgear Pikny :mad: Tam u dołu trzeba posprawdzć wajchę z połączeniem wybieraka. Myślę, że ten Pan wie co mówi :mrgreen: Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 Motylgear Pikny :mad: Tam u dołu trzeba posprawdzć wajchę z połączeniem wybieraka. Myślę, że ten Pan wie co mówi :mrgreen: Pozdr. Było już oglądane przez ludzi ogarniających Szuwarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted November 20, 2012 Share Posted November 20, 2012 Było już oglądane przez ludzi ogarniających Szuwarki. Jeśli to jakaś rekomendacja: u mnie też zdiagnozowali za drugim podejściem ale za to trafnie i skutecznie Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 20, 2012 Author Share Posted November 20, 2012 Zajrzeć jeszcze raz nie zaszkodzi, niedługo wymiana oleju, będzie okazja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 leon motyl to półsyntetyk, zalej gear 300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Zmiana oleju na brzęczenie nie pomogła u mnie wcale :-P Na zgrzytanie też nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 Na zgrzytanie też nie Bo to sprzęgło trzeba wciskać. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Ahahahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 A co mnie brzęczenie? Mówię tylko, że motyl to półsyntetyk i lepszy jest pełny syntetyk, więc jeśli dalej motul w tej samej klasie lepkości to gear 300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 motyl to półsyntetyk A stary SL to minerał i było OK. Obawiam się, że nie o bazę tu chodzi, ale o poziom gównowatości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 motyl to półsyntetyk A stary SL to minerał i było OK. Obawiam się, że nie o bazę tu chodzi, ale o poziom gównowatości. Ok, żarty żartami i olej olejem, ale jak skrzynia się kończy to nawet olej z cząsteczkami złota nie pomoże. No taka smutna prawda, choć mam nadzieję, że to ciągle jakaś pierdoła jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Brzęczenie to pierdoła Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 jak skrzynia się kończy Nie strasz, poza tym nic się nie dzieje, nie haczy, nie zgrzyta. Brzęczenie to pierdoła Ale wkurzająca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Głośniej radia słuchaj Wiem, mnie tak wpienia czasem to brzęczenie, że muszę za drążek łapać :-P Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 (edited) Głośniej radia słuchaj Nie mam. Reszty nie skomentuję, litościwy jestem. :-) Edited November 22, 2012 by leon Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 ... że muszę za drążek łapać :-P Wiesz, prawda? 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted November 22, 2012 Share Posted November 22, 2012 Ech... wiedziałam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts