Jump to content

Sprzęgło WRX 08 -

Ryslaw

Recommended Posts

Czy miał ktoś doświadczenie z którymś z tych sprzęgieł ? Może polecacie jakieś inne ? lepsze ? :)

http://www.ebay.com/itm/EXEDY-RACING-ST ... ceRpt=true

http://www.ebay.com/itm/EXEDY-RACING-ST ... ceRpt=true

http://www.ebay.com/itm/Clutch-Masters- ... 83&vxp=mtr

Żadne z nich , najlepsze oryginalne OEM !

Ryslaw, wiele mocnych aut forumowych o mocach 350KM+ i ok.500Nm,jeździ na oryginalnyh tarczach sprzęgłowych Subaru.Jak idziesz wyżej to też tarcza OEM a mozna zastosować docisk enkowy. :wink:

Ryslaw, ja użytkuje OEM od 3 lat,przy mocy 300+,i sprzegło żyje,ma się dobrze mimo kilkunastu prób jego spalenia. :mrgreen:

Przy mocniejszym sprzęgle i podniesionej mocy,w Twoim przypadku,obawiałbym sie o całość skrzyni. :wink:

Powoli celuję w około 300 , wygląda na to , że zaryzykuję współpracę z OEMem , ale poczekam aż obecne się rozleci.

Co myślicie o wzmocnionym wkładzie skrzyni który oferuje 4t ? czy załatwia on problem skrzyni w WRXie ?

-- Wt wrz 25, 2012 12:39 am --

Twój podpis mówi wiele o stylu jazdy :D

Nie wariuje po ulicach miasta między samochodami w godzinach szczytu , ledwo unikając pieszych na przejściach...Nie jestem idiotą...

Ja po prostu kocham motorsport i poświęcam temu każdą wolną chwilę..;)

Myślimy że zdolny driver wygoli nawet wzmocniony wkład. :twisted::mrgreen:

To nie w bebechach problem tkwi w 5MT,tylko w obudowie. :wink:

Podnieś moc,w graniach rozsądku moment,pojeździj,jak wykończysz swoja skrzynię będziesz się martwił. :mrgreen:

Ja mam Exedy kupione w Warszawie 1400zł. Niestety poprzednie wyciągnęło kopyta bo docisk nie równo "pracował" a przebieg auta to 29000km. Mechanik mówił, że mogła to być wada sprzęgła, bo ja nie praktykuje strzelenia ze sprzęgła. Teraz już jest super a auto jak by trochę koników więcej dostało.

Pytam gdyż przy starcie z 3500 zapaszek sprzęgła wbił do środka wszystkimi nawiewami :) dlatego chciałbym wrzucić coś naprawdę mocnego...

zniszczysz auto :idea: , zmień sposób ruszania.... :wink:

Co myślicie o wzmocnionym wkładzie skrzyni który oferuje 4t ? czy załatwia on problem skrzyni w WRXie ?

wzrosną koszty naprawy..... :wink:

• 2 weeks later...
Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt

Oryginalne :roll:

Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt

Carlos chcesz dobić do 4 postów dziennie? 3,79 ci nie wystarczy? :wink:

A jest jakas różnica między sprzegłami z sedana i z kombi w tym roczniku?

Pytam bo sedan ma w exedy numerek fjk2022 a kombi fjk2033 czy można je stosować zamiennie ze sobą ?

Są jakieś różnice czy to tylko marketing?

Carlos chcesz dobić do 4 postów dziennie? 3,79 ci nie wystarczy? :wink:

A jest jakas różnica między sprzegłami z sedana i z kombi w tym roczniku?

Pytam bo sedan ma w exedy numerek fjk2022 a kombi fjk2033 czy można je stosować zamiennie ze sobą ?

Są jakieś różnice czy to tylko marketing?

te numery co podajesz to zamiennik exedy , to nie jest oryginał !!! a w katalogi nie wierz do konca , bo są takie babole ze glowa boli

Wiem że to numerki exedy (napisałem nawet :idea: )pytanie tylko czy orginalnie były dwa różne sprzęgła ...

inne czy takie same???

to zalezy od Vinu, a przede wszystkim od koła zamachowego :roll: