Ryslaw Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Czy miał ktoś doświadczenie z którymś z tych sprzęgieł ? Może polecacie jakieś inne ? lepsze ? http://www.ebay.com/itm/EXEDY-RACING-ST ... ceRpt=true http://www.ebay.com/itm/EXEDY-RACING-ST ... ceRpt=true http://www.ebay.com/itm/Clutch-Masters- ... 83&vxp=mtr Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Czy miał ktoś doświadczenie z którymś z tych sprzęgieł ? Może polecacie jakieś inne ? lepsze ? http://www.ebay.com/itm/EXEDY-RACING-ST ... ceRpt=true http://www.ebay.com/itm/EXEDY-RACING-ST ... ceRpt=true http://www.ebay.com/itm/Clutch-Masters- ... 83&vxp=mtr Żadne z nich , najlepsze oryginalne OEM ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryslaw Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Możesz wytłumaczyć dlaczego ? Chciałbym wrzucić raczej jakiegoś spieka zamiast OEM , który raczej łatwo przypalić... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Ryslaw, wiele mocnych aut forumowych o mocach 350KM+ i ok.500Nm,jeździ na oryginalnyh tarczach sprzęgłowych Subaru.Jak idziesz wyżej to też tarcza OEM a mozna zastosować docisk enkowy. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryslaw Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Pytam gdyż przy starcie z 3500 zapaszek sprzęgła wbił do środka wszystkimi nawiewami dlatego chciałbym wrzucić coś naprawdę mocnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Trza startować z 4,5 tys. i szybciej puszczać sprzegło. Lekkie przypalenie,nawet kilkukrotne,tarczy nie zabije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Lekkie przypalenie,nawet kilkukrotne,tarczy nie zabije. i lepiej już przypalić trochę tarcze, niż ... skrzynie Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 i lepiej już przypalić trochę tarcze, niż ... skrzynie Fakt,zapomniałem że to 5MT. Jak to się ludzie przyzwyczajają do bezproblemowego katowania 6MT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryslaw Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Nie mówię , że za każdym razem mam zamiar ruszać w ten sposób tak strzeliłem dla próby i trochę się zmartwiłem dlatego też szukam wytrzymalszej alternatywy dla OEM . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dehnel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 dlatego też szukam wytrzymalszej alternatywy dla OEM . Twój podpis mówi wiele o stylu jazdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Ryslaw, ja użytkuje OEM od 3 lat,przy mocy 300+,i sprzegło żyje,ma się dobrze mimo kilkunastu prób jego spalenia. Przy mocniejszym sprzęgle i podniesionej mocy,w Twoim przypadku,obawiałbym sie o całość skrzyni. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryslaw Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Powoli celuję w około 300 , wygląda na to , że zaryzykuję współpracę z OEMem , ale poczekam aż obecne się rozleci. Co myślicie o wzmocnionym wkładzie skrzyni który oferuje 4t ? czy załatwia on problem skrzyni w WRXie ? -- Wt wrz 25, 2012 12:39 am -- Twój podpis mówi wiele o stylu jazdy Nie wariuje po ulicach miasta między samochodami w godzinach szczytu , ledwo unikając pieszych na przejściach...Nie jestem idiotą... Ja po prostu kocham motorsport i poświęcam temu każdą wolną chwilę.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Myślimy że zdolny driver wygoli nawet wzmocniony wkład. To nie w bebechach problem tkwi w 5MT,tylko w obudowie. :wink: Podnieś moc,w graniach rozsądku moment,pojeździj,jak wykończysz swoja skrzynię będziesz się martwił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dehnel Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Nie jestem idiotą... żart to był, co odpowiednio zaznaczyłem :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryslaw Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Pojeździmy , zobaczymy Dehnel tak podejrzewałem , chociaż różne "uwagi" już słyszałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanPlut Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Ja mam Exedy kupione w Warszawie 1400zł. Niestety poprzednie wyciągnęło kopyta bo docisk nie równo "pracował" a przebieg auta to 29000km. Mechanik mówił, że mogła to być wada sprzęgła, bo ja nie praktykuje strzelenia ze sprzęgła. Teraz już jest super a auto jak by trochę koników więcej dostało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Pytam gdyż przy starcie z 3500 zapaszek sprzęgła wbił do środka wszystkimi nawiewami dlatego chciałbym wrzucić coś naprawdę mocnego... zniszczysz auto , zmień sposób ruszania.... :wink: Co myślicie o wzmocnionym wkładzie skrzyni który oferuje 4t ? czy załatwia on problem skrzyni w WRXie ? wzrosną koszty naprawy..... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
xt6 Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt Oryginalne :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt Oryginalne :roll: słuchaj "gościa" wie co mówi Link to comment Share on other sites More sharing options...
xt6 Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt Oryginalne :roll: Carlos chcesz dobić do 4 postów dziennie? 3,79 ci nie wystarczy? :wink: A jest jakas różnica między sprzegłami z sedana i z kombi w tym roczniku? Pytam bo sedan ma w exedy numerek fjk2022 a kombi fjk2033 czy można je stosować zamiennie ze sobą ? Są jakieś różnice czy to tylko marketing? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Czesc a jakie sprzegło pasuje do WRX KOMBI 2001? mam tylko troszke podkrecony motor i seryjna skrzynie 5mt Oryginalne :roll: Carlos chcesz dobić do 4 postów dziennie? 3,79 ci nie wystarczy? :wink: A jest jakas różnica między sprzegłami z sedana i z kombi w tym roczniku? Pytam bo sedan ma w exedy numerek fjk2022 a kombi fjk2033 czy można je stosować zamiennie ze sobą ? Są jakieś różnice czy to tylko marketing? te numery co podajesz to zamiennik exedy , to nie jest oryginał !!! a w katalogi nie wierz do konca , bo są takie babole ze glowa boli Link to comment Share on other sites More sharing options...
xt6 Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Wiem że to numerki exedy (napisałem nawet )pytanie tylko czy orginalnie były dwa różne sprzęgła ... inne czy takie same??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Wiem że to numerki exedy (napisałem nawet )pytanie tylko czy orginalnie były dwa różne sprzęgła ...inne czy takie same??? to zalezy od Vinu, a przede wszystkim od koła zamachowego :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts