Jump to content

Turbiny

adamsolberg

Recommended Posts

Witam.

W październiku muszę zmienić turbinę w Forku (nie trzyma ciśnienia, ma luzy, bierze olej). Ogłaszają się firmy w internecie o sprzedaży regenerowanych np. TD04L w dobrej cenie, gdy ja im zostawię swoją TD04L. Pytanko do znających temat czy te turbiny po regeneracji są faktycznie ok? Czy lepiej dorwać za te pieniądze dobrą używkę?

Pozdrawiam!

Pytanko do znających temat czy te turbiny po regeneracji są faktycznie ok? Czy lepiej dorwać za te pieniądze dobrą używkę?

odpowiedz jest prosta.

na regenerowany sprzet masz jakas gwarancje... wiec bezpieczniej.

uzywany sprzet pojezdzi ale nikt Ci nie zagwarantuje, ze pod Twoja noga nie rozszczelni sie tydzien po zalozeniu.

• Upvote 1

Poprzedni właściciel mojego forka założył regenerowaną turbinę TD04L w październiku 2009 roku. Turbina ma obecnie nalatane ok. 60 tys. km w 3 lata i jest dobrze. Mam kartę gwarancyjną z firmy z Rzeszowa. Gwarancja wynosiła 6 miesięcy.

Forek oleju praktycznie nie bierze. Między przeglądami dolewam ok. 300-500 ml (wymiana oleju co 9000 km) lub wcale.

Edit: Doczytałem na ich stronie internetowej, że nie wymieniają padniętych na regenerowane tylko zajmują się naprawą i regeneracją turbosprężarek dostarczonych przez klientów. Specjalizują się w mitsubishi i subaru.

• Upvote 1

Pytanko do znających temat czy te turbiny po regeneracji są faktycznie ok? Czy lepiej dorwać za te pieniądze dobrą używkę?

odpowiedz jest prosta.

na regenerowany sprzet masz jakas gwarancje... wiec bezpieczniej.

uzywany sprzet pojezdzi ale nikt Ci nie zagwarantuje, ze pod Twoja noga nie rozszczelni sie tydzien po zalozeniu.

O! I to jest argument za...

-- 24 wrz 2012, o 15:09 --

wyslij turbo tutaj :)

http://www.andyforrestperformance.co.uk/16307.html

dostaniesz dobry sprzęt w zamian :)

W tym wypadku po tygodniu szukałbym skrzyni biegów... :roll: