Jump to content

Czujnik ciśnienia powietrza w kołach

luki266

Recommended Posts

Witam

Czy da się w jakiś sposób odłączyć moduł czujnika ciśnienia powietrza, tak by nie sygnalizował na desce? Kurcze, właśnie przed momentem chciałem zrobić kontrolę i ukręciłem :( był tak zapieczony, że nie dał się ruszyć i się teraz zastanawiam czy tego nie da się wyłączyć.

Jeszcze wpadłem na pomysł, jeśli sygnał idzie z czujnika, czy nie wystarczyłoby go przykleić w środku opony, a założyć zwykły zaworek? Może by tak działało, czy byłoby to zbyt proste?

Podabna sytuacje mial moj tata w RAV4.Pozakladal metalowe nakretki ktore weszly w rakcje z zaworkiem i zardzewialy i oczywiscie podczas odkrecania pourywal.Nabylem caly komplet i wyslalem.Po wymianie trzeba podpiac pod kompa i na nowo zaprogramowac (tak jest w toyocie) w subaru moze byc tak samo.Sprawdz czy da sie wylaczyc jak podepniesz pod kompa.

Serwis twierdzi, że sie nie da. Miałem taka samą sytuacje już wiosną, kiedy urwali mi w serwisie. Dwa tygodnie czekałem na czujnik i system cały czas mrugał. Zastanawiam się by to całkowicie wyłączyć.

Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2