luki266 Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Witam Czy da się w jakiś sposób odłączyć moduł czujnika ciśnienia powietrza, tak by nie sygnalizował na desce? Kurcze, właśnie przed momentem chciałem zrobić kontrolę i ukręciłem był tak zapieczony, że nie dał się ruszyć i się teraz zastanawiam czy tego nie da się wyłączyć. Jeszcze wpadłem na pomysł, jeśli sygnał idzie z czujnika, czy nie wystarczyłoby go przykleić w środku opony, a założyć zwykły zaworek? Może by tak działało, czy byłoby to zbyt proste? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek75 Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Podabna sytuacje mial moj tata w RAV4.Pozakladal metalowe nakretki ktore weszly w rakcje z zaworkiem i zardzewialy i oczywiscie podczas odkrecania pourywal.Nabylem caly komplet i wyslalem.Po wymianie trzeba podpiac pod kompa i na nowo zaprogramowac (tak jest w toyocie) w subaru moze byc tak samo.Sprawdz czy da sie wylaczyc jak podepniesz pod kompa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted September 25, 2012 Author Share Posted September 25, 2012 Serwis twierdzi, że sie nie da. Miałem taka samą sytuacje już wiosną, kiedy urwali mi w serwisie. Dwa tygodnie czekałem na czujnik i system cały czas mrugał. Zastanawiam się by to całkowicie wyłączyć. Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts