Carter Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Witam mam problem, po odpaleniu silnika bardzo bardzo często zdarza się że nie gasną kontrolki wyłączonej kontroli trakcji i asystenta ruszania, nie reaguje także wtedy przycisk wyłączania kontroli trakcji . Czym może być to spowodowane :?: Proszę o pomoc w diagnozie tej usterki. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Proszę o pomoc w diagnozie tej usterki. Podjedź na diagnostykę, np. do jakiegoś ASO. Ja mogę Ci podpowiedzieć, że może to być np. wadliwie działający czujnik stop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carter Posted September 22, 2012 Author Share Posted September 22, 2012 Problem w tym że poprzedni właściciel był z tym w ASO i podobno nic nie znaleźli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Problem w tym że poprzedni właściciel był z tym w ASO i podobno nic nie znaleźli. Wierzysz w to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carter Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 Witam, ponownie wraca temat. Byłem z tym problemem w subaru w Łodzi ul. Rojna, wykasowali jakieś stare błędy z kontroli trakcji i powiedzieli że nic więcej nie widzą. Po godzinie wróciłem do nich bo znowu się zapaliły, zrobili adaptacje abs i powiedzieli że jak się powtórzy to oni już nic z tym nie zrobią. No i mama problem bo się powtórzyło. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie. A może znacie jakiś lepszy serwis w okolicach Łodzi? .Proszę o jakieś wskazówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Witam, ponownie wraca temat. Byłem z tym problemem w subaru w Łodzi ul. Rojna, wykasowali jakieś stare błędy z kontroli trakcji i powiedzieli że nic więcej nie widzą. Po godzinie wróciłem do nich bo znowu się zapaliły, zrobili adaptacje abs i powiedzieli że jak się powtórzy to oni już nic z tym nie zrobią. No i mama problem bo się powtórzyło. Czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie. A może znacie jakiś lepszy serwis w okolicach Łodzi? .Proszę o jakieś wskazówki. Jesli sie zapalaja bledy , to pojawia sie przy diagnostyce co jest powodem i wyswietla sie kod bledu ! i tam nalezy szukac przyczyny, mzoe to byc ktorys z czujnikow , czujnik skretu, pompa , czy komunikacja z CAN . wiec nie rozumiem dlaczego ktos Ci powiedzial ze nic z tym nie zrobia :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carter Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 No nie wiem co myśleć , zgłoszę się jeszcze raz do nich no i zobaczymy. Chyba że znacie kogoś innego w okolicach łodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts