Jump to content

Wymiana łożysk 5MT

Bedo

Recommended Posts

Witam

W moim niedawno zakupionym WRXie powoli wyje skrzynia. Podobno juz lekko zjechane są tylne łożyska skrzyni. Mechanik gdzie robie wycenił 700 zł same łóżyska 700zł robocizna. Komplet łożysk 1300-1600 +700zł. Miał ktoś doświadczenie z takim zabiegiem i mógłby coś na ten temat napisać? Jak skrzynia zaczyna wyć ile jeszcze pojeżdże?

Pozdrawiam :)

nie, nie wyje, mechanicy powiedzieli, że im wyją łożyska, a mi od czasu do czasu coś tak hałasuje, ale normalnie jedzie się normalnie w sumie

Zrobić bum: znaczy, że wał wypadnie? (tak mi mechanicy powiedzieli) Ogólnie to jest czaaaasami słyszalne wycie, myślałem, że to normalne przy kupnie samochodu, ponieważ jak jeździłem RR classic to tam wyyyyłoooo :) i myślałem, że to tak jest w 4x4.

Ale proszę powiedzcie laikowi, ile pojade na tym przy normalnej dynamicznej jeździe i czy lepiej tylne łożyska czy lepiej wszystkie.

Mechanicy powiedzieli, że tragedii nie ma, żebym się nie martwił i, że bywało gorzej^^

Pozdrawiam

Własnie łozyska czesto słychac podczas hamowania silnikiem. I dobra decyzja ze wsadziłeś pewny środek w skrzynie bo to jest tak jak mówisz

wróżenie z fusów i diagnoza silnika przez youtube

Witam

W moim niedawno zakupionym WRXie powoli wyje skrzynia. Podobno juz lekko zjechane są tylne łożyska skrzyni. Mechanik gdzie robie wycenił 700 zł same łóżyska 700zł robocizna. Komplet łożysk 1300-1600 +700zł. Miał ktoś doświadczenie z takim zabiegiem i mógłby coś na ten temat napisać? Jak skrzynia zaczyna wyć ile jeszcze pojeżdże?

Pozdrawiam :)

Jeśli są to lozyska w tylnej Czesci skrzyni , to zmien mechanika , bo cena jest abstrakcyjna :roll: , do dla sprawnego mechanika max. 3 h roboty z przerwa na kawę i kebaba :mrgreen: