Bedo Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Witam W moim niedawno zakupionym WRXie powoli wyje skrzynia. Podobno juz lekko zjechane są tylne łożyska skrzyni. Mechanik gdzie robie wycenił 700 zł same łóżyska 700zł robocizna. Komplet łożysk 1300-1600 +700zł. Miał ktoś doświadczenie z takim zabiegiem i mógłby coś na ten temat napisać? Jak skrzynia zaczyna wyć ile jeszcze pojeżdże? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Wyje Ci jak hamujesz silnikiem? Jeszcze chwilke pojezdzisz ale to jest loteria może zrobic bum w kazdej chwili... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted September 20, 2012 Author Share Posted September 20, 2012 nie, nie wyje, mechanicy powiedzieli, że im wyją łożyska, a mi od czasu do czasu coś tak hałasuje, ale normalnie jedzie się normalnie w sumie Zrobić bum: znaczy, że wał wypadnie? (tak mi mechanicy powiedzieli) Ogólnie to jest czaaaasami słyszalne wycie, myślałem, że to normalne przy kupnie samochodu, ponieważ jak jeździłem RR classic to tam wyyyyłoooo i myślałem, że to tak jest w 4x4. Ale proszę powiedzcie laikowi, ile pojade na tym przy normalnej dynamicznej jeździe i czy lepiej tylne łożyska czy lepiej wszystkie. Mechanicy powiedzieli, że tragedii nie ma, żebym się nie martwił i, że bywało gorzej^^ Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Kierkus Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Wyło mi przy hamowaniu silnikiem. Zostawiłem auto w aso na rewwizji. Do wymiany ponad połowa gratów w skrzyni. Moja decyzja wsadzamy nowy środek skrzyni. Bez rewizji skrzyni u kogoś obeznanego w temacie to jak wróżenie z fusów i diagnoza silnika przez youtube:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Własnie łozyska czesto słychac podczas hamowania silnikiem. I dobra decyzja ze wsadziłeś pewny środek w skrzynie bo to jest tak jak mówisz wróżenie z fusów i diagnoza silnika przez youtube Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 WitamW moim niedawno zakupionym WRXie powoli wyje skrzynia. Podobno juz lekko zjechane są tylne łożyska skrzyni. Mechanik gdzie robie wycenił 700 zł same łóżyska 700zł robocizna. Komplet łożysk 1300-1600 +700zł. Miał ktoś doświadczenie z takim zabiegiem i mógłby coś na ten temat napisać? Jak skrzynia zaczyna wyć ile jeszcze pojeżdże? Pozdrawiam Jeśli są to lozyska w tylnej Czesci skrzyni , to zmien mechanika , bo cena jest abstrakcyjna :roll: , do dla sprawnego mechanika max. 3 h roboty z przerwa na kawę i kebaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts