Jump to content

za mocny hill holder

blankito111

Recommended Posts

Hej.Krótkie pytanko-jak wyłączyć,ewentualnie poluzować hill holder aby mi tak nie hamował auta?Czy można jakoś to wyłączyć?Czytałem ,że jest do tego jakaś regulacja.Po prostu za długo mi przyhamowuje,najchętniej bym to wyłączył całkowicie

Forester 2.0 125km 2000r manual

Hej.Krótkie pytanko-jak wyłączyć,ewentualnie poluzować hill holder aby mi tak nie hamował auta?Czy można jakoś to wyłączyć?Czytałem ,że jest do tego jakaś regulacja.Po prostu za długo mi przyhamowuje,najchętniej bym to wyłączył całkowicie

ale to mega świetna sprawa jest jak działa poprawnie :)

szukaj przy podłużnicy od strony kierowcy blisko ściany grodziowej

jest tam taka linka jak dobrze pamietam gdzieś blisko linki sprzęgła.

Nigdy tego nie regulowałem więc nie powiem czy podciągnąć czy poluzować, ale wiesz już czego szukać i metodą prób i błędów ustawisz :wink:

Nie wiem jak to wyregulować, ale to jest chyba prosta sprawa. Zgłosiłem to kiedyś w serwisie i zrobili za free przy przeglądzie. Całkowite wyłączenie to kiepski pomysł. Dobrze wyregulowany jest bardzo pomocny i na pewno nie przeszkadza w ruszaniu, czy to pod górkę, czy na płaskim, czy przy cofaniu.

Przejedź się do kumatego serwisu i poproś o regulację, skóry z Ciebie raczej nie zedrą.

<------ to może Ci trochę pomoże. Wprawdzie nie Forester ale zasada działania i regulacji jest pokazana. Swoją drogą hill holder to bardzo przydatne "ustrojstwo", tylko dobrze wyregulować i cieszyć się z posiadania...:D:D :wink: :wink: