wysocki808 Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 witam!!!! od kilku tygodni jestem posiadaczem Subaru Imprezy 2.0GX Sportwagon. zabieram sie do wymiany tlumika koncowego i tu pada moje pytanie. Czy tlumik z sedana pasuje do SW???? Jesli ktos ma wiedze w tej materii to bardzo prosze o pomoc. Z gory dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomulus Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Pasuje jest taki sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dehnel Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Sportwagon masz Alfę? Z tego co wiem, subaru jest po prostu kombi Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysocki808 Posted September 19, 2012 Author Share Posted September 19, 2012 dzieki, dzieki nie bylem pewien wiec wolalem zapytac a w papierach wpisane jest Sportwagon pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 witam!!!! od kilku tygodni jestem posiadaczem Subaru Imprezy 2.0GX Sportwagon. zabieram sie do wymiany tlumika koncowego i tu pada moje pytanie. Czy tlumik z sedana pasuje do SW???? Jesli ktos ma wiedze w tej materii to bardzo prosze o pomoc. Z gory dzieki Ja zakładałem tłumik z kombi MY01 do sedana MY05, delikatnie przespawaliśmy wieszaki. Nie wiem jak jest w przypadku tego samego rocznika. Ale chyba pasuje bez przeróbek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wysocki808 Posted September 23, 2012 Author Share Posted September 23, 2012 Hogi, thx prodrive juz czeka na zalozenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1989 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Jaki tłumik byście mi doradzili? Chcę zmienić narazie sam końcowy podobają mi się takie rynny po skosie w które bez problemu może sie schować kot przed deszczem tylko boję się że to będzie łeb urywać (pamiętam kolegi nysę, jak jechał to dwa osiedla dalej go było słychać) na obecnym tlumiku nie słychać tego co w subaru najlepsze czyli bulgotania. Mi by pasowało coś pośredniego lub z silencerem ponieważ w sezonie sporo jeżdżę w trasę na rybki czy ze znajomymi na mazury http://s1208.photobucket.com/user/CalvMiller/media/WRXSouthPhilly_zps97c8c67a.jpg.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Jak dla mnie Prodrive jest niezły, jak jeździsz spokojnie jest przyjemny, trzymając na wyższych obrotach jest głośniej ale nie urywa głowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joe89 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 W to co wysłałeś to najwyżej mysz się zmieści, szukaj armaty w stylu HKS Hi Power'a z końcówką 120mm. Żeby końcowy był cichy to musi być duża pucha dobrze wytłumiona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1989 Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 za takiego HKS-a czy Blitza (i tak dla mnie za głośny) to ludzie fortuny krzyczą myślałem bardziej nad produktami rm motors, miałem w crxie puszke na zamówienie fakt była nie wielka i darła się nie miłosiernie ciekawe jak na tych puszkach by było http://allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-rm8xxl-apexi-mugen-i5040365242.html http://allegro.pl/tlumik-sportowy-rm-motors-rm8xxl-101-apexi-mugen-i5040378375.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Ja mam seryjnie Prodrive cały set i jest ok, jest to seria a więc katalizatory itp. Nie ma takiego bulgotu jak w hks czy podobnych rynnach ale głowy nie urywa a brzmi fajnie dla mnie ok bo duzo jeżdżę. -==- Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek1989 Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 (edited) o tym że prodrive jest polecany to wiem ale mi sie coś takiego podoba! http://www.modifiedplanet.com/wp-content/uploads/2013/03/car-photo-2004-subaru-wrx-hks-hi-power-exhaust-system.jpg miał ktoś do czynienia z tłumikami rm motors? Edited February 22, 2015 by bartek1989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts