Bedo Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Witam Mam taki problem, ponieważ w samochodzie który niedawno kupiłem (WRX) nie mogę otwierać bagażnika z kluczyka. Nie wiem, czy ktoś wymieniał klapę (ale zostawił stary zamek) czy poprostu się spsuło. Czy jest możliwość naprawy/dopasowania zamka tak żebym mógł otwierać bagażnik nie tylko wajchą od środka? Niby są spece od zamków samochodowych, ale czy coś takiego się da zrobić (i za ile?) Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
crem Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Tu luknij -> viewtopic.php?f=26&t=154309&hilit=zamek+baga%C5%BCnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Jak zmienisz cały wkład zamka to będziesz miał inny kluczyk do klapy bagażnika. Moze uda sie jakiemuś magikowi naprawić stary wkład? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Kiedyś nie mogłam włożyć kluczyka do zamka w drzwiach kierowcy (to jedyny zamek w OBKu). Naprawił go jakiś magik od zamków, więc zaczęłabym od wymontowania zamka i zawiezienia go z kluczem do naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 no wlasnie o to chodzi, zeby naprawić a nie wymieniać Podobno zamek jest tylko zepsuty, a klapa nie byla wymieniana. Aga, możesz powiedzieć gdzie to robiłaś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Bedo, szczerze to nie wiem gdzie dokładnie on został naprawiony. Pojechałam z tym do ASO, wymontowali mi zamek ale jak wyjeżdżałam na Grunwaldzką TIR mnie przytarł, OBKa naprawiałam późnej u Krzyśka Janisza i tam mi ten zamek naprawili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 aha, znalazlem pare adresów i numerów telefonów w internecie, ale ciekawe co u mnie dolega i ile bedzie kosztować naprawa...bo wymieniać wszystkich zamków i kluczyków to mi sie nie widzi :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Po co wymieniac wszystkie zamki itp? Wymienisz tylko w klapie jak sie nie bedzie dało nic z nim zmajstrować i bedziesz miał jeden inny kluczyk do bagaznika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted September 18, 2012 Author Share Posted September 18, 2012 nie no, to troche lipa ;p taki inny kluczyk Poczytałem i niby da sie to zrobić, żeby dopasować zamek do klucza, potrzebny tylko fachowiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
wit411 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Witam, u mnie nie dość, że kluczyk nie wchodzi, to jeszcze wajcha nie reaguje jak powinna.. Przy zamykaniu bagażnika poczułem spory opór, tak jakby coś sie nie wpasowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igi_666 Posted March 3, 2013 Share Posted March 3, 2013 Dobry magik od zamków dopasuje Ci wkładkę zamka pod oryginalny kluczyk . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts