Barthez Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Witam Przymierzam się do zakupu forestera 03-05 2.0 n/a Wiem, że panuje ogólny trend w obniżaniu i utwardzaniu zawiasu, lecz ja bym chciał zrobić dokładnie coś odwrotnego. Chcę podnieść (+4cm około) oraz zrobić charakterystykę bardziej miękką (przewiduję również wyższy od standardowego profil opony). Nie zależy mi na super parametrach jezdnych ponieważ jeżdżę spokojnie (przepisowo ). (Do szaleństwa na torze mam inne auto) Auto ma służyć do dalszych wypadów po niekoniecznie dobrych drogach (często zimą są nieodśnieżane). Ktoś już taką modyfikację przeprowadzał? - gdzie można o tym poczytać? Jakie są orientacyjne koszta takowej zabawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 pogadaj z TOMA52 on ma chyba 1" podniesionego forka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirCastic Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 ...była onegdaj taka germańska wersja Hunter, w katalogach niemieckich z lat 2006-2007 jawi mi się ze miała ok 240mm prześwitu, niestety, jedynym śladem na forum (poza objawami wyparcia tej informacji) jest mój własny wątek sprzed 6'ciu lat viewtopic.php?f=11&t=104963&view=unread#unread Niemniej to sugeruje że istnieją jakieś fabryczne rozwiązania... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał R. Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Napisz do lesniczy007, on wie jak ogarnąć temat 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthez Posted September 17, 2012 Author Share Posted September 17, 2012 dzięki za podpowiedzi Powiem szczerze iż po pierwszej przejażdżce forkiem jestem trochę rozczarowany... może egzemplarz może ten typ tak ma... w każdym razie dalej szukam tym razem sztuki, która będzie działała jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steckiewicz Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Napisz do lesniczy007, on wie jak ogarnąć temat 8) Tak jak kolega pisze powyżej , Kolega Lesniczy007 ma Forka " Potwork " i ogania temat . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaiM Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Barthez, trzymam kciuki abyś trafił na egzemplarz który Cię zachwyci. Co do podniesienia zawieszenia - są bez problemu do kupienia na eBay tzw. lift kity http://motors.shop.ebay.com/i.html?_nkw=subaru+forester+lift+kit Za około 200 USD + wysyłka masz 1", kiedyś jak się interesowałem tym znalazłem 2" i 3" też Ewentualnie szukaj firmy która to robi (raczej w USA więc dochodzi wysyłka) - jest tego sporo szukaj pod hasłem Forester lift kit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basmanek Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Ja kiedys chcąc niechcąc miałem taki 1" lift tyłu, bo jakis pajac wymienił amory na zwykłe nie zmieniając sprężyn. Jak dupa siadła to wsadził 1" taki plastkowy, czy tam poliurtanowy dystans pomiedzy poduszkę amortyzatora a karoserię . Trzeba tylko do poduszki wsadzić dłuższe (o wysokość dystansu) szpilki (3szt) i po sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts