przemo76 Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 witam mam auto z 2004 roku i trocę brudne klosze od środka i kilka owadów umarłych w wewnątrz czy ktoś może po wymontowaniu lampy próbował ją rozkręcić :?: jak tozrobić i czy wogóle :?: :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 witam mam auto z 2004 roku i trocę brudne klosze od środka i kilka owadów umarłych w wewnątrzczy ktoś może po wymontowaniu lampy próbował ją rozkręcić :?: jak tozrobić i czy wogóle :?: :| Nic tam nie rozkrecisz, mozesz pozdejmowac dekle i praktycznie tyle. Jezeli chcesz cos robic dalej to trzeba odkleic szklo - mozesz sobie na sieci poszukac na US forach, wystarczy poszukac watkow o xenonach . Najlepiej jest podgrzac dobrze i wtedy odklejac. IMO nie warto sie w to bawic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakkz Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Kiedyś mi poradzono wykręcić wszystkie elementy elektryczne, a następnie klosz, wlać do wnętrza wodę z ludwikiem, kilkanaście razy energicznie wstrząsnąć, wypłukać i dokładnie wysuszyć. Jednak doszedłem do wniosku, że lampy świeciły wystarczająco dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniutek Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Lampy z imprezy włożyłem do piekarnika na 12 min 70-75 stopni odkleiłem, wyczyściłem, oprawki pomalowałem i znów do piekarnika;) pol roku jeżdżę nic nie paruje, nic się nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheriff_leg Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 witam mam auto z 2004 roku i trocę brudne klosze od środka i kilka owadów umarłych w wewnątrzczy ktoś może po wymontowaniu lampy próbował ją rozkręcić :?: jak tozrobić i czy wogóle :?: :| Nic tam nie rozkrecisz, mozesz pozdejmowac dekle i praktycznie tyle. Jezeli chcesz cos robic dalej to trzeba odkleic szklo - mozesz sobie na sieci poszukac na US forach, wystarczy poszukac watkow o xenonach . Najlepiej jest podgrzac dobrze i wtedy odklejac. IMO nie warto sie w to bawic. Spokojnie rozkręcisz i wyczyścisz. Musisz powyjmować wszystkie żarówki + bodajże 4 śrubki na gwazdkę i na pare minut do piekarnika ... Tylko nie wiem czy w Twoim przypadku jest to sens (Ja zmieniałem soczewki na bi-ksenon więc musiałem lampę rozłożyć na cześci) - ogólnie jest to bardzo czasochłonne + istnieje ryzyko przytopienia lampy .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 witam mam auto z 2004 roku i trocę brudne klosze od środka i kilka owadów umarłych w wewnątrzczy ktoś może po wymontowaniu lampy próbował ją rozkręcić :?: jak tozrobić i czy wogóle :?: :| Nic tam nie rozkrecisz, mozesz pozdejmowac dekle i praktycznie tyle. Jezeli chcesz cos robic dalej to trzeba odkleic szklo - mozesz sobie na sieci poszukac na US forach, wystarczy poszukac watkow o xenonach . Najlepiej jest podgrzac dobrze i wtedy odklejac. IMO nie warto sie w to bawic. Spokojnie rozkręcisz i wyczyścisz. Musisz powyjmować wszystkie żarówki + bodajże 4 śrubki na gwazdkę i na pare minut do piekarnika ... Tylko nie wiem czy w Twoim przypadku jest to sens (Ja zmieniałem soczewki na bi-ksenon więc musiałem lampę rozłożyć na cześci) - ogólnie jest to bardzo czasochłonne + istnieje ryzyko przytopienia lampy .... Ja nie musze tego robic, moje mimo, ze sa z 03' to sa czyste Do autora watku, zeby wyjac reflektor to trzeba grill i zderzak sciagac :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo76 Posted September 13, 2012 Author Share Posted September 13, 2012 chyba sobie odpuszczę myślałem że to łatwiejsza sprawa a tu chodzi tylko owalory estetyczne Dzieki za udzielone odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted September 13, 2012 Share Posted September 13, 2012 przemo76, postaraj się upolować gdzieś na wtórnym rynku używki w bdb. stanie i będziesz zadowolony. Czas Cię nie goni, bo "stare" masz ok, więc może powoli coś fajnego trafisz 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolz Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 (...) wlać do wnętrza wodę z ludwikiem, kilkanaście razy energicznie wstrząsnąć, wypłukać i dokładnie wysuszyć sama woda z płynem to nie wszystko bo coś tam musi trzeć - do tego najlepsze są skrawki gazet (niekolorowych) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts