Skarbnik Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Jak w tytule mam xenon w Hawku z pękniętym szkłem. Ceny są IMO za wysokie jak na używki, widziałem natomiast takie lampy z soczewkami za 1/3 ceny xenona i jak gdzieś przeczytałem wątek o malowaniu środków na czarno i rozklejaniu lampy to przyszło mi do głowy że przecież chyba by można było kupić tanią lampe i wymienić samo szkło. Miał ktoś z tym jakieś doświadczenia? Moża tak porzeźbić lub czy z jakiś powodów dac sobie spokój? Robi jakiś spec takie robótki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktorek Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 znam takiego magika PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Da się zmienić same szkło,prosta sprawa z tym piekarnikiem co opisują w wątku o malowaniu środka,ale jeśli masz obawy to daj to komuś kto już to robił,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Ja też mam pęknięte szkło w blobie, i w sumie wystarczyłoby podmienić szkło i by było ok, ale nikt nigdzie nie sprzedaje samego szkła :<: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzyq Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Ja też mam pęknięte szkło w blobie, i w sumie wystarczyłoby podmienić szkło i by było ok, ale nikt nigdzie nie sprzedaje samego szkła :<:< W blobie taka operacja nie ma sensu bo lampy kosztuja tyle co pasztet. Aby uratowac xenona z hawka warto kupic cala lampe bez xenona dla samego szkla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarbnik Posted September 10, 2012 Author Share Posted September 10, 2012 W blobie taka operacja nie ma sensu bo lampy kosztuja tyle co pasztet. Aby uratowac xenona z hawka warto kupic cala lampe bez xenona dla samego szkla. Czyli jednak dobrze myśle. Zostanie trochę kasy na upalanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedR Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Zmiana jest jak najbardziej możliwa. Klosz (w tym przypadku poliwęglan) można oddzielić od korpusu lampy. Metod jest kilka. Jeśli będziesz potrzebował pomocy, daj znać. Modyfikacjami oświetlenia param się hobbystycznie od kilku lat. Pozdrawiam SpeedR Link to comment Share on other sites More sharing options...
edek2006 Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Ja u siebie wymieniałem i wyszło spoko. Zostało mi szkło lekko przerysowane ( myślę, że do spolerowania ) oddam za pasztet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarbnik Posted September 10, 2012 Author Share Posted September 10, 2012 Zmiana jest jak najbardziej możliwa.Klosz (w tym przypadku poliwęglan) można oddzielić od korpusu lampy. Metod jest kilka. Jeśli będziesz potrzebował pomocy, daj znać. Modyfikacjami oświetlenia param się hobbystycznie od kilku lat. Pozdrawiam SpeedR W takim razie podchodzę do tematu. Jakbym miał problem to będe cię szukał Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedR Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Nie ma sprawy, w razie problemów pisz PW :wink: Pozdrawiam SpeedR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bedo Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Pasztet, niepasztet. 600zł piechotą nie chodzi, a jeżeli miałbym szybke za 100zł powiedzmy czy za 200, to troche pracy i mam na bak paliwa ;p Swoją drogą jakby ktoś słyszał o szybce od bloba to dajcie znac Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedR Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Swoją drogą jakby ktoś słyszał o szybce od bloba to dajcie znac Pozdrawiam Prawa czy lewa strona? http://moto.allegro.pl/subaru-impreza-2 ... 62864.html Pozdrawiam SpeedR Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkitekt Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 SpeedR, szkoda ze majac jak ja ksenony w swoim forku nie moge kupic nowek za 450pln bez i podmienic tylko bebechy zarnika+przetwornicy+... bo okazuje sie ze na kloszu jest wygnieciona aprobata oraz inaczej poprowadzone sa odblysniki. a moze mozna cos przykombinowac ??? poszlo PW :arrow: tomasz p. 693 999 903 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts