kubabb Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Czy ma ktoś wypróbowany jakiś konkretny interfejs blutooth działajacy z androidem do s-turbo 99r Gdzieś ktoś miał jakiś na forum ale niestety działał tylko od rocznika 2001r Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 większość starszawych nie działa i jest echo dotyczy nokia ck1w ck7w ale i bardzo wielu innych modeli nokii, motorolli itd. generalnie brak kompatybilności. jak już najdziesz model to poszukaj w necie czy jest problem echa. Generalnie, w nokii problem polega na tym, że przedstawia się jako smartphone a nie phone i nokii się wydaje, że ma odtwarzać muzykę i nie działa antyfaza. efekt jest taki, że rozmówca słuszy co sam mówi z opóxnieniem a ty sam niewiele rozumiesz, bo co chwilę słowa są ucinane.problem dotyczy wielu telefonów i systemów w tym android np htc desire z i s nie działają na starych BT. Bury robił jakąś aktualizację aby to poprawić. Chyba parrot nieźle działa. Nie działają wysokie modele nokii z wyświetlaczami, ale nie wiem czy wszystkie. problem leży w oprogramowaniu telefonu i nie jest to wina odległości mikrofonu i głośnika czyli np htc hd2 z windowsem działa dobrze a z androidem 2.2 czy 2.3 już nie. Starszy android chyba 2.0 działa. Nie testowałem 4.0 więc nie wiem. Pozdrawiam -- 17 wrz 2012, 10:26 -- aha, na forum androida i sony xperia w niektórych telefonach da się coś zmienić w plikach konfiguracyjnych telefonu i działa ale tylko do resetu telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszozon Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 Ja w S-turbo 2001 mam Papugę CK3000 i działa bez problemu (wypróbowane E50, E52, Desire Z) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 miszozon, no właśnie, parrot działa. Ja mam ck1w i ck7w i nie działa również z nowymi nokiami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts