Jump to content

S-turbo 1999r jaki Interfejs Bluetooth

kubabb

Recommended Posts

większość starszawych nie działa i jest echo

dotyczy nokia ck1w ck7w ale i bardzo wielu innych modeli nokii, motorolli itd. generalnie brak kompatybilności. jak już najdziesz model to poszukaj w necie czy jest problem echa. Generalnie, w nokii problem polega na tym, że przedstawia się jako smartphone a nie phone i nokii się wydaje, że ma odtwarzać muzykę i nie działa antyfaza. efekt jest taki, że rozmówca słuszy co sam mówi z opóxnieniem a ty sam niewiele rozumiesz, bo co chwilę słowa są ucinane.problem dotyczy wielu telefonów i systemów w tym android

np htc desire z i s nie działają na starych BT. Bury robił jakąś aktualizację aby to poprawić. Chyba parrot nieźle działa. Nie działają wysokie modele nokii z wyświetlaczami, ale nie wiem czy wszystkie.

problem leży w oprogramowaniu telefonu i nie jest to wina odległości mikrofonu i głośnika

czyli np htc hd2 z windowsem działa dobrze a z androidem 2.2 czy 2.3 już nie. Starszy android chyba 2.0 działa. Nie testowałem 4.0 więc nie wiem.

Pozdrawiam

-- 17 wrz 2012, 10:26 --

aha, na forum androida i sony xperia w niektórych telefonach da się coś zmienić w plikach konfiguracyjnych telefonu i działa ale tylko do resetu telefonu.