Jump to content

Opony 205/65/15

wojto79

Recommended Posts

Wiem, że 205/60/15 wchodzą bez problemu, ja u siebie mam teraz 205/55/15 a na zimę mam ofertę na 205/65/15 i nie wiem, czy się zmieszczą? Czy ktoś z Was próbował z takim rozmiarem?

Pozdrawiam.

Kuba

Jeżeli, te o których piszesz, są od forka, to prawdopodobnie ET felgi będzie 48.

Ja u siebie na zimę mam 195/65/15 właśnie na forkowych (ET48) i z tyłu jest już mało miejsca od strony błotnika, a w tym wypadku będziesz miał dodatkowo 5 mm na zewnątrz i trochę większą średnicę.

Moim zdaniem od strony amortyzatora nic nie będzie przeszkadzało, a jedynym zagrożeniem jest obcieranie o nadkola i tak na prawdę bez przymiarki może być trudno, bo to są już minimalne różnice i na efekt może wpływać np. rzeźba bieżnika, bo producenci maja różne standardy określania szerokości.

Tego się bałem jak przy 195/65 masz minimalnie to 205/65 przy obciążeniu gdzieś przychaczy :(

Pozdrawiam

-- N wrz 09, 2012 10:16 am --

qbutek, jeszcze jedno mi się przypomniało - masz u siebie spryskiwacze reflektorów? Jeśli tak to podeślij mi proszę fotkę jak idzie instalacja do silniczka (żebym wiedział w którym peszlu szukać odciętej :evil: ).

Pozdrawiam.

Kuba

qbutek, jeszcze jedno mi się przypomniało - masz u siebie spryskiwacze reflektorów? Jeśli tak to podeślij mi proszę fotkę jak idzie instalacja do silniczka (żebym wiedział w którym peszlu szukać odciętej ).
Dzisiaj tam zaglądałem i z góry fotka mało co powie.

W przyszłym tygodniu postaram się coś wykombinować, żeby fotka dała się zrobić.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...