eof Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 tak, wiem, moje pytanie zapewne wywoła atak śmiechu u większości użytkowników, ale jestem kierownikiem forka od wczoraj i nie mogę zarówno zlokalizować odpowiedzi na forum/linkach faq, ani w instrukcji obsługi. Mianowicie, nijak nie mogę odnaleźć przycisku, pozycji manetki, czegokolwiek, co zmusiłoby moje auto do wyświetlenia gdziekolwiek poziomu średniego/chwilowego spalania. hmm? hmm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEBA_M Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 I nie znajdziesz bo nie ma. Japończyczy zadbali o Twoje serce i zmniejszyli do minimum możliwość zawału. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eof Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 takiej odpowiedzi się właśnie obawiałem, thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAF Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 I nie znajdziesz bo nie ma. Japończyczy zadbali o Twoje serce i zmniejszyli do minimum możliwość zawału. ...i chwała Im za to, bo w przeciwnym razie musieliby w pakiecie do Forka dokładać miecz Tanto do seppuku. A tak potrzebny jedynie kosz na banany z twarzy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekJ Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Możesz przyjąć, że jak to napisał jeden z naszych kolegów sprzedając swoje auto "*średnie spalanie około 6,5 litra". Moim zdaniem wynik bardzo dobry jak na współczesne auto benzynowe, ale ... *na 50km. Pozdrawiam. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 średnie spalanie 6,5 litra podobno, tak słyszałem - ale nie udało mnie się tego wyniku otrzymać Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 średnie spalanie 6,5 litra podobno, tak słyszałem - ale nie udało mnie się tego wyniku otrzymać 6,5 litra to raczej Punto 1.1 w trasie do 90 km/h :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KACPERO_1 Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 6,5 L , jak najbardziej... na lawecie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
drout Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Dajcie spokój, są przecież przyjemniejsze rzeczy niż liczenie spalania A jeśli chcesz taniej to do Jako Link to comment Share on other sites More sharing options...
elektryk Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Możesz spróbować posilić się takim wynalazkiem jak ten http://www.plxdevices.com/product_info.php?id=SCANKIWIMPG Urządzenie można przestawić na "ludzki" system jednostek bez problemu, ustawić pojemność baku, kaloryczność paliwa (np pod LPG), itp. U mnie w Outlanderze działało, chociaż podłączenie tego cuda na stałe pod złącze OBDII powodowało że fabryczny komputer który wylicza zasięg na baku źle wyliczał (tak jakby nie widział że kilometry przybywały). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 romraider loger pokazuje chwilowe spalanie - fakt, zawału można dostać :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aloo Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Możesz spróbować posilić się takim wynalazkiem jak tenhttp://www.plxdevices.com/product_info.php?id=SCANKIWIMPG Urządzenie można przestawić na "ludzki" system jednostek bez problemu, ustawić pojemność baku, kaloryczność paliwa (np pod LPG), itp. U mnie w Outlanderze działało, chociaż podłączenie tego cuda na stałe pod złącze OBDII powodowało że fabryczny komputer który wylicza zasięg na baku źle wyliczał (tak jakby nie widział że kilometry przybywały). Witam, jesli kupować tego typu urządzenie to zdecydowanie polecam http://www.ultra-gauge.com/ultragauge/index.htm daje zdecydowanie więcej danych za podobną cene. Sam bawie sie od 2 miesiecy i musze przyznac ze fajne proste urzadzenie. A bonusowo wyswietla i pozwala kasowac bledy silnika od reki (mam problem ze szczelnoscia nakretki od wlewu paliwa). Pozdrawiam, Alek Link to comment Share on other sites More sharing options...
zento Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Nie kupować żadnych wyświetlaczy spalania !!! Jeździć i cieszyć się samochodem. Życie dostatecznie nas stresuje Obserwacja chwilowego spalania może się skończyć na OIOM :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aloo Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 Bez przesady, ja tam wole być świadomym użytkownikiem a biorąc pod uwagę że mój forek nie ma wskażnika DTE (ile jeszcze km przejade na baku) to na dłuższej trasie na której nie ma za dużo stacji wskaźnik taki jest istotnym wyposażeniem auta. Jako ciekawostke można sobie tez pooglądać różne ciśnienia, temperatury itp ale jako osoba nie używająca samochodu wyczynowo, patrze na to tylko z ciekawości Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 czy oby to na pewno wina amorka? bardzo dziwna sytuacja. 75 cm jeżeli po dłuższym staniu to bardo dużo. 75 to ma co się pompuje podczas jazdy, Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts