Vilmark Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Przy ostatnich oględzinach stwierdziłem mały wyciek oleju przy jednej ze świec. W związku z tym że chcę wymieniać olej i świece , pewnie dobrze by było to zrobić Teraz pytanie (silnik to EJ251 N/A) - czy na każde gniazdo jest potrzebny tylko jeden uszczelniacz ? - czy przy wymianie uszczelniaczy trzeba też wymienić uszczelkę pokrywy zaworów ? Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Tak na każdą świeczkę jeden uszczelniacz Tak wymień uszczelkę pokrywy zaworów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Te rzeczy chyba i tak w kompletach sprzedają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironmzes Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Chyba na pewno NIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerickB Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 O widzisz Vilmark i już masz odpowiedź.Pozdro :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
coin Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 Chyba na pewno NIE a to dziwne...bo ja wlasnie dzis kupilem w komplecie @Vilmark i przesmaruj slikonem jak bedziesz zakladal nowe uszczelki Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 Chyba na pewno NIE Jak szukałem dla siebie samych uszczelek pod dekle (SOHC, czyli bez uszcz. pod świece) to mi wszędzie, włącznie z ASO, próbowali sprzedać komplet do DOHC, stąd moje wnioskowanie. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts