Wielki Szu Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Witam. Wczoraj zauważyłem odprysk i ok.1,5 cm pęknięcie na przedniej szybie. Uszkodzenie jest z lewej strony ok.1,5 cm pod napisem Saint ......... już na czarnym pasku. Byłem w dwóch miejscach w celu naprawy. Pierwszy powiedział, że się nie podejmie tematu ponieważ pęknięcie jest w trudno dostępnym miejscu i jest możliwość, że pęknie szyba podczas naprawy. Drugi, że nie ma problemu naprawa w 1h + 100PLN i na moją odpowiedzialność. Przerabiał ktoś temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Chyba po lewej stronie na wprost kierowcy nie wolno naprawiać szyb, tylko wymiana. Poza tym cała szyba (zamiennik) z montażem to 300-400zł i tez w godzinę masz w Lublinie kilka miejsc. Jak masz AC to spróbuj wykorzystać :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbee Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Mój kumpel się takimi rzeczami zajmuje. Lepsze było by zdjęcie, ale z tego co piszesz, powinno się dać naprawić bez problemu. Zalewa taka specjalna zywica pod ciśnieniem, potem zapoleruje, i tyle.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki Szu Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Chyba po lewej stronie na wprost kierowcy nie wolno naprawiać szyb, tylko wymiana. Poza tym cała szyba (zamiennik) z montażem to 300-400zł i tez w godzinę masz w Lublinie kilka miejsc. Jak masz AC to spróbuj wykorzystać :wink: Ta szyba jest podgrzewana elektrycznie? VIN: JF1BE9LR5XG004218. 300-400 PLN to chyba za najtańszy zamiennik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Zamienniki są jednakowe, co najwyżej mogą różnic się odcieniem. Płaci się za firmę. W 3 samochodach w tym samym czasie miałem uszkodzona przednią szybę, w jednym zrobiłem z AC bezgotówkowo (PZU) - robili godzinę, w drugim wstawiłem zamiennik (kupiłem używkę oryginał ale blacharz stłukł, drugi zamiennik kurier stłukł, dopiero trzeci udało się wstawić ) a w 3-cim samochodzie AC miałem w HDI i nie chcieli z AC naprawić i na razie jeżdżę z dziurą po kamieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 Wielki Szu, w takim miejscu już Ci tego nie skleją Link to comment Share on other sites More sharing options...
luksp Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 a ile masz do konca ubezpieczenia? przy nowym wykup auto szybe i po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki Szu Posted September 9, 2012 Author Share Posted September 9, 2012 AC nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valdiiaga Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 W takim razie parę PLN-ów położyć musisz. A czym prędzej tym lepiej, bo przy każdym spotkaniu z drogówką dowodu można się pozbyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Znów aż tak drogówka nie patrzy się na szybę może po prostu tego nie zauważyć. Nowa szyba z NordGlass z paskiem przeciw słonecznym kosztowała mnie 320zł wiec to nie dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabler Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Do naprawy nadaje się tylko odprysk. Jak pojawiło się pęknięcie, to szyba nie nadaje się już do naprawienia. Specu mówił też, że taki odprysk najlepiej od razu zakleić jakąś taśmą, żeby syfu nie naleciało. Co zwiększy skuteczność naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki Szu Posted September 14, 2012 Author Share Posted September 14, 2012 Zweryfikowałem i faktycznie szyba nie nadaje się do naprawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 Wielki Szu, Wymień szybę weź z pasem przeciw słonecznym i będziesz zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wielki Szu Posted September 14, 2012 Author Share Posted September 14, 2012 Poczekam, aż pęknie widoczniej :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts