Jump to content

Naprawa szyby - kamień

Wielki Szu

Recommended Posts

Witam.

Wczoraj zauważyłem odprysk i ok.1,5 cm pęknięcie na przedniej szybie. Uszkodzenie jest z lewej strony ok.1,5 cm pod napisem Saint ......... już na czarnym pasku.

Byłem w dwóch miejscach w celu naprawy.

Pierwszy powiedział, że się nie podejmie tematu ponieważ pęknięcie jest w trudno dostępnym miejscu i jest możliwość, że pęknie szyba podczas naprawy.

Drugi, że nie ma problemu naprawa w 1h + 100PLN i na moją odpowiedzialność.

Przerabiał ktoś temat?

Chyba po lewej stronie na wprost kierowcy nie wolno naprawiać szyb, tylko wymiana. Poza tym cała szyba (zamiennik) z montażem to 300-400zł i tez w godzinę :) masz w Lublinie kilka miejsc.

Jak masz AC to spróbuj wykorzystać :wink:

Mój kumpel się takimi rzeczami zajmuje. Lepsze było by zdjęcie, ale z tego co piszesz, powinno się dać naprawić bez problemu. Zalewa taka specjalna zywica pod ciśnieniem, potem zapoleruje, i tyle..

Chyba po lewej stronie na wprost kierowcy nie wolno naprawiać szyb, tylko wymiana. Poza tym cała szyba (zamiennik) z montażem to 300-400zł i tez w godzinę :) masz w Lublinie kilka miejsc.

Jak masz AC to spróbuj wykorzystać :wink:

Ta szyba jest podgrzewana elektrycznie?

VIN: JF1BE9LR5XG004218.

300-400 PLN to chyba za najtańszy zamiennik.

Zamienniki są jednakowe, co najwyżej mogą różnic się odcieniem. Płaci się za firmę.

W 3 samochodach w tym samym czasie miałem uszkodzona przednią szybę, w jednym zrobiłem z AC bezgotówkowo (PZU) - robili godzinę, w drugim wstawiłem zamiennik (kupiłem używkę oryginał ale blacharz stłukł, drugi zamiennik kurier stłukł, dopiero trzeci udało się wstawić :) ) a w 3-cim samochodzie AC miałem w HDI i nie chcieli z AC naprawić i na razie jeżdżę z dziurą po kamieniu.

Znów aż tak drogówka nie patrzy się na szybę może po prostu tego nie zauważyć. Nowa szyba z NordGlass z paskiem przeciw słonecznym kosztowała mnie 320zł wiec to nie dużo.

Do naprawy nadaje się tylko odprysk. Jak pojawiło się pęknięcie, to szyba nie nadaje się już do naprawienia.

Specu mówił też, że taki odprysk najlepiej od razu zakleić jakąś taśmą, żeby syfu nie naleciało. Co zwiększy skuteczność naprawy.