Michał Krupa Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 znalazłem auto, którym jestem zainteresowany... poradźcie Ludzie jak się zabrać do sprawdzenia takiego auta :?: STI ma swoją specyfikę więc nie jestem pewien czy każdy, kto sprowadza każde auto to dobre rozwiązanie :roll: w sensie możliwie dobrego zdiagnozowania stanu technicznego itd... itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottoree Posted September 6, 2012 Share Posted September 6, 2012 Ładny, wersja limited/discreet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 6, 2012 Author Share Posted September 6, 2012 Ładny, wersja limited/discreet koneser Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Michał KR, jeśli poradzisz coś po Francusku, to zadzwoń tam i zarezerwuj samochód. W Niemcach tak się da, więc myśle, że w Belgii też nie będzie problem. Potem tylko wymień ojro i wsiadaj z kimś w auto i ogień na Zachód. P.S. Cena po byku, ale kto bogatemu zabroni :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Michał KR, jeśli poradzisz coś po Francusku, to zadzwoń tam i zarezerwuj samochód. W Niemcach tak się da, więc myśle, że w Belgii też nie będzie problem.Potem tylko wymień ojro i wsiadaj z kimś w auto i ogień na Zachód. P.S. Cena po byku, ale kto bogatemu zabroni :?: ok, ale dalej pozostaje pytanie o ocenę stanu technicznego auta... blachy pooglądam, pewnie gdzieś jakieś ichniejsze ASO się znajdzie i coś sprawdzi... Myślicie, że to wystarczy :?: spróbuję coś wybadać u kolegów :arrow: http://board.subaru-forum.be/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sole3 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Ta cena + akcyza + opłaty i transport = łolaboga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 ok, ale dalej pozostaje pytanie o ocenę stanu technicznego auta... Hm. Jak by Ci to powiedzieć. Samochód jest używany(nie nowy) i napewno jakieś ryzyko zawsze istnieje(jak z każdym używanym). Samochodem napewno dziadzio nie jeździł, ale to w końcu Subarak. Ta cena + akcyza + opłaty i transport = łolaboga 82000pln za samochód, do tego akcyza 18,6%(ok. 5500), opłaty nie mam pojęcia, bo z Belgii nigdy nie ciągnąłem, ale z paliwem napewno jakieś 250EUR zleci. Do tego opłaty w kraju(1500pln) i wychodzi... o urwał :!: :x Link to comment Share on other sites More sharing options...
sole3 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 No ja myślę że , z ubezpieczeniem to 100k przebije :shock: Sens ? - bezsesn. Ale kto bogatemu zabroni. A że spec D - nie ma spoilera , skóra, brak emblematu STI, Fele - be. Reasumując: za jakiś czas będziesz szukał spoilera -2000,- , fela ładna by się przydała 5x114 (tanio nie będzie), emblemat na grill 165,- uuuuuuuuuuuu Ale kto bogatemu ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Koledzy to umieją przekonywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogii Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 podejrzewam, ze gdyby Michal chcial sti z duzym spoilerem na zlotych felgach, to by nie szukal spec. D.... ciekawy kolor, dotychczas widzialem tylko crystal grey... na srebrnych felgach.... a na brytyjskim ebayu mozna znalesc spec. D z dolozonym skrzydlem piekne auto, powodzenia zycze 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sole3 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Ze szczerego serca , jak Krakus - Krakusowi Ja w zimie mojego chyba będę musiał sprzedać ( o mój Jezu ) to zapraszam - albo nieeeeeeee , coś czuję że w totka wygram i dalej się będę cieszył... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Koledzy to umieją przekonywać Eeee tam. a na brytyjskim ebayu mozna znalesc spec. D Może tu należy szukać okazyi :?: Rejestracja angoli dozwolona, tylko wszystko naopak będziesz miał. Przyzwyczaisz się. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sole3 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Może tu należy szukać okazyi Rejestracja angoli dozwolona, tylko wszystko naopak będziesz miał. Przyzwyczaisz się. Nie dobijaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 ja Wam jeszcze pokażę Link to comment Share on other sites More sharing options...
sole3 Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 Ale radio fajne - może jednak warto :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottoree Posted September 7, 2012 Share Posted September 7, 2012 No trochę drogo wychodzi... http://www.autokalkulator.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiji Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Jestes zainteresowany? Nie wiem dokładnie jaka jest płynność i obrót subaru (przypuszczam że niewielki, tutaj najpopularniejsze samochody to bmw i audi), ale to ogłoszenie jest już od ładnych kilku tygodni. Jeśli bardzo chcesz, spróbuję się skontaktować z właścicielem, może uda mi się zrobić jakieś inne zdjęcia albo dowiedzieć się jeszcze czegoś. Jeśli szukasz czegoś w Belgii to spróbuj może wejśc na stronę http://www.subaru.be i stamtąd poodwiedzać strony dealerów, większość z nich prowadzi komis. Z tego co pamiętam w jednym z nich było ładne STI, ale nieco nowsze i droższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 9, 2012 Author Share Posted September 9, 2012 Jestes zainteresowany?Nie wiem dokładnie jaka jest płynność i obrót subaru (przypuszczam że niewielki, tutaj najpopularniejsze samochody to bmw i audi), ale to ogłoszenie jest już od ładnych kilku tygodni. Jeśli bardzo chcesz, spróbuję się skontaktować z właścicielem, może uda mi się zrobić jakieś inne zdjęcia albo dowiedzieć się jeszcze czegoś. Jeśli szukasz czegoś w Belgii to spróbuj może wejśc na stronę http://www.subaru.be i stamtąd poodwiedzać strony dealerów, większość z nich prowadzi komis. Z tego co pamiętam w jednym z nich było ładne STI, ale nieco nowsze i droższe. dzięki dam Ci znać jak będę już konkretnie nastawiony to forum jest jak FIGHT CLUB, jesteśmy wszędzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodnik Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 A dlaczego - jeśli można wiedzieć - zainteresowałeś się tym konkretnym autem? Dlatego, ze to spec d czy z innych powodów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 10, 2012 Author Share Posted September 10, 2012 powoli zaczynam się rozglądać za imprezą... szukam fajnego egzemplarza albo STi 2005 (blob) albo STI 2007... dla mnie fajny to bezwypadkowy, z pewną, w pełni udokumentowaną historią, stąd najchętniej od 1 właściciela, z przebiegiem w granicach 70-80 kkm... wersja 2007 limited, jeszcze z czarnym lakierem po porostu mi się podoba z czysto estetycznego punktu widzenia... u nas w kraju nie spotkałem takiego autka... nie spieszę się, gromadzę fundusze... więc poszukiwania, póki co zataczają bardzo szerokie kręgi 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodnik Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 No spec d / limited ma coś w sobie ;-) Ja mam w spec d wysoki spoiler (poprzedni właściciel wprowadził taką zmianę) i mniej więcej od dwóch lat waham się czy go wyrzucić i założyć listwę na klapę z wersji limited czy nie. Niestety na żywo nie widziałem auta z takim tyłem, a ze zdjęć trudno wywnioskować jaki będzie efekt. Kupuj - przyjadę zobaczyć jak tył wygląda :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 tu troszkę tańszy egzemplarz - no i na dodatek niemiecki Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 a to jakis swiety gral ten STI 2.5T ze trzeba go szukac poza polska ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Krupa Posted September 12, 2012 Author Share Posted September 12, 2012 a to jakis swiety gral ten STI 2.5T ze trzeba go szukac poza polska ? prawda :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 polskie maja taka zalete ze bedziesz wiedzial kto motor skladal i na czym :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts