skoczybruzda Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 Jak odpowietrzyć chłodnicę w Outbacku? Pojawił się u mnie problem z przełączaniem na LPG - odkryłem, że jest mało płynu w zbiorniku wyrównawczym - dolałem a problem zniknął, przełącza się i chodzi na LPG bez problemu. W warsztacie powiedzieli, że mogę mieć nieszczelną chłodnicę. Chciałem dolać bezpośrednio do chłodnicy i obserwować czy ubywa ale była pełna. Stąd przypuszczenie, że może być zapowietrzona. Skojarzyłem jeszcze jeden fakt - czy lato czy zima, prawie na każdym postoju na światłach włącza się wentylator chłodnicy, tak jakby sama ciecz nie dawała rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrMK Posted September 5, 2012 Share Posted September 5, 2012 Układ powinien się odpowietrzyć samoistnie po osiągnięciu temp. roboczej lub do włączenia wentylatora chłodnicy - może masz minimalny wyciek lub jeśli dolewasz wody destylowanej to normalne że woda odparuję - jeśli wiesz jaki masz płyn chłodniczy to dolewaj płynu jak nadal będą ubytki to masz wyciek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts