jean_pierre Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 Witam, ostatnio zaczął mi wyskakiwać błąd "P0171 powertrain system too lean (bank 1)" a przynajmniej program Torque tak mi pokazuje. Czytałem na temat tego błędu, ale w sumie nie wiem od czego zacząć czy od wymiany filtra paliwa (bo stało się to w sumie gdy zatankowałem 98 na jakiejś stacji NO NAME ) - byłem zmuszony bo rezerwa się zapaliła w drodze i nie wiem czy to zbieg okoliczności że przez brudne paliwo albo słabej jakości czy coś innego. Co proponowali byście sprawdzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanekS Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 to blad sondy lambda, optymistycznie moglby byc spowodowany jakimis jajami z paliwem ale chyba bardziej prawdopodobnie sie wysypala po prostu. podlacz sie jakim kompem, sprawdz podczeas jazdy jakie pokazuje wartosci AFR i bedzie wiadomo Link to comment Share on other sites More sharing options...
qfinto Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 Sondę lambda to ja bym wymieniał na końcu. Może to być spowodowane także np. lewym powietrzem z pękniętej rurki. Ale jak się zapaliło bo zatankowaniu 98 niewiadomego pochodzenia to wypal to paliwo, zalej pewne, wymień filtr i kontroluj kontrolkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
jean_pierre Posted September 7, 2012 Author Share Posted September 7, 2012 Rzeczywiście mieliście rację, jeden z wężyków się rozwarstwił, wymieniłem i wszystko ok !! Dzięki raz jeszcze za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
qfinto Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 Wciśnij plusika po prawej stronie postu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike85 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Który z wężyków pękł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.