KkAaZz Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Witam, mam pytanie odnośnie sprzętu audio. To co wydobywa się z moich głośników niczym nie przypomina tego co jest na cd. Nooo trochę gra jak grundik z kasetą stilon gorzów - kto pamięta ten wie o czym piszę. Czy z tym można coś zrobić? Błagam.... )) Pozdrawiam KkAaZz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Jest na Obk podobna dyskusja, masz dwa wyjscia: wymienic radio, co proste nei jest lub wzmacniacz + glosniki. IMO wymiana samych glosnikow nie wiele da - ja nie czuje roznicy przynajmniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesz Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 jest też dłuugi wątek na ogólnym technicznym.. tylko trochę spadł mój pomysł (zrealizowany) - radio zostało, głośniki wymienione, wzmacniacz dołożony i wygłuszenie drzwi (bo tam folia jest zamiast mat w serii :roll: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Zacznij od porządnej regulacji tonów i próby włączenia SRS. Szału nie ma ale jest kolosalna różnica względem ustawień Bas -0 Medium - 0 Treble - 0 i wyłączonym SRS, a trochę wyregulowanymi wartościami. Ja jak kupiłem i włączyłem to zaliczyłem załamkę ale jest ciut lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KkAaZz Posted August 30, 2012 Author Share Posted August 30, 2012 ja też zaliczyłem zgon. Żeby do takiego auta ładować coś takiego? Kazałbym osobie, która podejmuje decyzje w tej sprawie jeździć z włączonym radie dość głośno przez 10h. Myślę, że pogadałby z innym dostawcą komponentówe audio )) Regulować już próbowałem i kicha, no ciutek lepiej ale to nadal okolice stilon gorzów. dzięks k Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 ja też zaliczyłem zgon. Żeby do takiego auta ładować coś takiego? Kazałbym osobie, która podejmuje decyzje w tej sprawie jeździć z włączonym radie dość głośno przez 10h. Myślę, że pogadałby z innym dostawcą komponentówe audio )) Regulować już próbowałem i kicha, no ciutek lepiej ale to nadal okolice stilon gorzów. dzięks k IMO jest lepiej przy ustawienie wszystkich parametrow na 0, jest wtedy mniej znieksztalcen i mniej charczenia przy wiekszej glosnosci, jak to ktos kiedys napisal, wiecej pary idzie w moc i dzwiek niz w bass. Sprawe ratuje troche dolozenie suba, wtedy jest troche basu, mimo ustawienie BASS 0, a da sie sluchac przy wyzszych wartosciach Vol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrjab Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 A co powiecie na to ze w mojej bryce wogole nie dziala wyswietlacz w radio. Przy wlaczeniu tylko blysnie przez pol sekundy i tyle. Jakies propozycje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przymar Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 IMO jest lepiej przy ustawienie wszystkich parametrow na 0 Wtedy jest jak dzwonek z komórki. Jednak mała regulacja poprawia deczko sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesz Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 A co powiecie na to ze w mojej bryce wogole nie dziala wyswietlacz w radio. Przy wlaczeniu tylko blysnie przez pol sekundy i tyle. Jakies propozycje? może się zepsuł Link to comment Share on other sites More sharing options...
KkAaZz Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 to prawda, może... jakie to proste )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgm Posted September 14, 2012 Share Posted September 14, 2012 [...] radio zostało, głośniki wymienione, wzmacniacz dołożony i wygłuszenie drzwi [...] Podobny układ planuję wmontować w swoim. Dojdzie wymiana kabli i demontowalny subwoofer w bagażniku. Idąc youtube'owym szlakiem trafiłem na firmę C.A.S. z Bochni - ból, że dla mnie daleko trochę. Zakładam, być może błędnie, że nie montowałeś sam. Jeśli tak było faktycznie, czy mógłbyś polecić kogoś w łódzkim, kto mógłby wykonać to profesjonalnie (?) - nie dewastując przy montażu związanych z nim elementów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.