Harvester Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Wygląda na to, że moja centralna szpera powiedziała papa... Wiem, że kilka osób na forum już ten problem przerabiało... Niestety za cholerę nie pamiętam kto i jak ten problem rozwiązał... Powiedzcie mi proszę, o ile pamiętacie kto miał ten problem, albo jak to najlepiej naprawić.. ? Wiem, że są firmy produkujące płytki do tych szper, wiecie może za ile i jak wygląda i trwałość w odniesieniu dajmy na to do oryginału ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzyq Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 wstaw zwykle wisco mocno spiete i ciesz sie autem.dccd to wrzucony na sile dodatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Harvi a co padło,płytki, jak tak to może w Kapsie będą mieli.Ja tam zakupuję i jest ok.Ostatnio Premowi szykowałem i mieli na miejscu.Koszt coś okoł 180euro. :wink: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 29, 2012 Author Share Posted August 29, 2012 Maras, chyba właśnie o to mi chodziło... Raczej płytki, chociaż jeszcze nie mam potweirdzone, bo dopiero w tym tygodniu skrzynię rozbiorą... ale obstawiam płytki, bo auto jeździ tak --> Komputer sterujący jest sprawny... a co jeszcze tam może się zepsuć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 W centralnym dyfrze przeważnie leca płytki, to naturalne.Chyba, że poleci cewka sterowania, to wózek jest driftowozem :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 29, 2012 Author Share Posted August 29, 2012 No właśnie, auto jeździ trochę jak tylno napędówka... wytarte płytki mogą to powodować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
waka Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 wstaw zwykle wisco mocno spiete i ciesz sie autem.dccd to wrzucony na sile dodatek myślałem, że w pewnych warunkach dccd jest nieodzowne, szczególnie przy jeździe w śniegu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 29, 2012 Author Share Posted August 29, 2012 waka, mam STi z wiskozą no i cóż, auto z DCCD prowadzi się dużo fajniej moim zdaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Harv mam podobny problem i z tego co pamiętam to Cichy wkładał jako regenerację Kapsa - ponoć sobie chwali... ja także ewentualnie skłaniałbym sie w stronę Kapsa -- 29 sie 2012, o 16:52 -- http://eng.kaps-transmissions.com/produ ... d-kit.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Jak najbardziej, auto zaczyna być tylnopędne, jak robłem u Prema centralny i tył to dopiero teraz Premo wie jak to się kręci.Inna liga.Do ogarniecia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted August 29, 2012 Author Share Posted August 29, 2012 Dzięki wielkie za pomoc, dam znać jak problem będzie rozwiązany i czy to rzeczywiście to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Premo Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Nie prawda, moje auto jeździ jak zaladowany Kamaz z przyczepą, nie róbcie tego modu... Lepiej kupić skrzynię z GT-ka i cieszczyc się przyjemną jazdą Szczególnie Ty Toszi nie Rob tego... Będę miał luz za rok ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
EVAN Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Ja mam ten sam problem Ale co do płytek KAPSa to okazało się, że nie pasują bo wieloklin na płytce był źle zrobiony. Czekam na dostawę nowych :roll: Więc KAPS też się czasem myli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapic Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 wstaw zwykle wisco mocno spiete i ciesz sie autem.dccd to wrzucony na sile dodatek szczegolnie w aucie przeznaczonym wylacznie do upalania Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedR Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 wstaw zwykle wisco mocno spiete i ciesz sie autem.dccd to wrzucony na sile dodatek To oczywiście moja prywatna opinia, jednak nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że sterowanie spięciem dyfra to zbędny gadget. Nie mam co prawda porównania do wiskozy spiętej na stałe, jednak dccd "bawię" się często i diametralnie zmienia to charakter auta. Z technicznego punktu widzenia zmiana na wisco jest oczywiście możliwa, ale sam bym z tego udogodnienia zrezygnował bardzo niechętnie. Względem KAPSa, tudzież innych alternatyw niestety nie pomogę, gdyż nie korzystałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 bzyq se pobzykał na żarty, a Ty, speed, się przejąłeś rolą..... wiadomo, że wiskoza zachowuje się na ogół jak kucharka z drewnianą nogą, taka z peerelowskiej jadłodajni, a DCCD to primadonna baletu moskiewskiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Harvester, zajrzyj do tego wątku :arrow: http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=21&t=150572&view=unread#unread bo miałem ten sam problem jakiś czas temu i wówczas również rozważałem KAPSA, koniec końców po rezebraniu DCCD okazało się że płytki popękały i uszkodziły koła zębate w DCCD które są nienaprawialne (oficjalnie) więc zmieniłem całe DCCD, niemniej płytki widziałem a co do szczegółów to pytaj Bryka bo to On je dla mnie zamawiał i składał więc myślę, że ma w tym temacie jakieś doświadczenie pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedR Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 bzyq se pobzykał na żarty, a Ty, speed, się przejąłeś rolą..... Biję się w pierś i obiecuję poprawę :wink: 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts