Jump to content

Zawieszony wskaznik poziomu paliwa GD

jean_pierre

Recommended Posts

Witam,

ostatnio zatankowalem sobie do pelna zrobilem juz 200 km a wskaznik poziomu paliwa mi w ogole nie opada. Oczywiscie po wylaczeniu zaplonu czy wlaczeniu rowniez nie ma reakcji.

Ja wiem ze wskaznik w tych czasach ceny 98 jak jest na full to niezly szpan :-) ale jednak wolalbym zeby dzialal... mial ktos taki "problem" ? Bo na forach nigdzie nie znalazlem.

Pozdrawiam

Mi się zawiesił wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej.Musisz wykręcić licznik z deski, odpiąć trzy wtyczki z tyłu, zdjąć szkło(przeźroczysty plastik,jest na zatrzaskach) i delikatnie poruszać wskazówką,mi pomogło :wink:

Możesz też na początek wypiąć kostkę przy baku, za tylną kanapą po prawej stronie jest dekielek na 4 wkręty pod nim jest kostka,wypnij ją i włącz zapłon, a wskazówka powinna opaść, jak nie to tak jak Pawlo20 pisze, być może trzeba też będzie się do samego pływaka dobrać.

• Upvote 1

Ok, dzięki za podpowiedzi i sugestie postaram się podziałać w tej sprawie. Bo to mi się stało dziwnym zbiegiem okoliczności jak przycisnąłem mocnej autko i jednocześnie włączyła mi się lampka od check engine ale nie zdązyłem jeszcze sprawdzić co to za błąd i z jakiego powodu się wyświetlił, nigdy mi nie wyskakiwał.

To masz naprawde oszczedne auto skoro nie ubywa paliwa :shock:

A tak na powaznie to zrob tak jak Krzyhu555, pisze odlacz kostke i powinno opasc a jak nie to licznik na stol i recznie wskazowka poruszaj.

• 4 years later...

Hej załoga,

Odkopię trochę temat, ponieważ u mnie również jest problem ze wskazówką tylko, że w moim forku opada do pewnego momentu (prawie do rezerwy) i się zatrzymuje, a paliwo się kończy. Już dwa razy bujałem z buta na stację :-( 

Odpiąłem kostkę i wskazówka opadała do końca, zapalając tym samym kontrolkę rezerwy więc obstawiam pływak, który pewnie się zawiesił skoro wskazówka opada przy rozłączonej kostce 

Jakieś pomysły - sugestie ??

Z góry thx za rady

Pozdrawiam, 

Ja miałem to samo - pomogła dopiero wymiana pływaka na nowy.

U Ciebie pewnie będzie to samo, skoro odpięcie kostki nic nie dało.

Nic nowego chyba za bardzo się tutaj nie wymyśli, no chyba że pływak się gdzieś fizycznie przyblokował w baku.