Sikor Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Witam, Czy szanowna Dyrekcja posiada informację kiedy w Europie ruszy sprzedaż nowego modelu Imprezy? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted September 4, 2012 Ojciec Założyciel Share Posted September 4, 2012 Wprowadzenie nowej Imprezy na rynek jest zależne od decyzji danego importera. Ze względu na ( znowu !) emisję CO2 dostępna jest tylkowersja 1.6 ( silnik znany z XV ). Problem polega na tym, że przydziałowy "kotyngent" obejmuje zarówno Imprezę jak i XV. Inymi słowy każda zamówiona Impreza zmniejsza odpowiednio przydział XV. Wobec powyższego, jak również ewidentnej preferencji u nas do silników 2.0 na razie nie zdecydowaliśmy się na uzupełnienie palety o Imprezę. Z pewnością nie uczynimy tego też w tym roku. Co 2013 - jescze nie podjęliśmy decyzji. Zależy ( naturalnie !) m.in. od kwestii właśnie dostępności XV. Pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amstaff23 Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 Panie Dyrektorze, pomijając kwestię tego, czy rozumiem powyższe powody, czy nie - to kwestia nieobecności Imprezy w cenniku Subaru może powodować tylko taką reakcję :shock: :shock: :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sikor Posted September 5, 2012 Author Share Posted September 5, 2012 Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że klienci na Imprezę by się znaleźli. Nie każdy gustuje w SUVach, są też tacy którym się już znudziły (moja lepsza połowa :wink: ), lub nie chcą ponosić większych kosztów użytkowania (mój dotychczasowy ubezpieczyciel zaproponował mi 80% zwyżki za auto terenowe :shock: ), a nie widzę w tym momencie wśród ofert konkurencji auta segmentu C ze stałym napędem na cztery koła. Jeśli będzie tylko 1.6, to oby nie jedynie wersja podstawowa ( :arrow: niedostępna wersja comfort dla XV 1.6). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zento Posted September 5, 2012 Share Posted September 5, 2012 Ze względu na ( znowu !) emisję CO2 dostępna jest tylkowersja 1.6 ( silnik znany z XV ). Ekoterroryści !!! :? kwestia nieobecności Imprezy w cenniku Subaru może powodować tylko taką reakcję :shock: :shock: :shock: Rzeczywiście brak flagowego modelu to hmmm... mocno dziwne :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirCastic Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Rzeczywiście brak flagowego modelu to hmmm... mocno dziwne :roll: Mocno dziwne ? Biorąc pod uwagę kolejne decyzje FHI od 2008 r? PSHAW! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 flagowy to akurat jest dostępny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Czyli jak rozumiem SIP ma strategie stworzenia z Subaru marki samochodów małolitrazowych. Chyba troszkę stracicie na takiej polityce. Każdy wie ze najlepiej się zarabia na autach drogich a wy akurat pozbywacie się ich w całości. Ja chyba już zacznę szukać innej marki, a miałem zamiar czekać na nowego Forka. Pozostaje tylko życzyć sukcesu w biznesie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 Chyba troszkę stracicie na takiej polityce. Każdy wie ze najlepiej się zarabia na autach drogich a wy akurat pozbywacie się ich w całości. Sip troche sie orientuje w temacie....jednak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 kolega nieświadomy więc można wybaczyć. Ale w sumie to mało ciekawie się robi dla niszowych producentów. Mocne wersje silników wypadły i nie wiadomo kiedy wrócą. Nowe modele nie mieszczą się w limitach. Samym XV sprzedaży się nie zrobi a w sumie będą po dwa modele L /F/OBK. Biednie, oj biednie...... No ale ciężkie czasy ponoć idą..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 No ja rozumiem że auta które nie będą spełniać jakiś debilnych limitów nie będą schodzić jak cieple bułeczki, ale powinne być dostępne dla tych co chcą kupić(takich co za nie zapłacą). Jest wiele europejskich aut które mają fajne silniki i znajdują nabywców pomimo ceny. Ja myślę że na mocne Subaru też by się paru chętnych znalazło(np. Ja) pomimo wysokiej ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Ja myślę że na mocne Subaru też by się paru chętnych znalazło(np. Ja) pomimo wysokiej ceny. trzeba sie zastanowic czy cena np. za OBK H6 jest wysoka ?...w porównaniu z konkurencją (z tym wyposażeniem :!: ) ps. mam H6 białego/czarnego z radiem mcIntosh...gdyby....pomimo wysokiej ceny.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 Za OBK bardzo dziękuję nie jest w moim typie. We wrześniu 2013 kończy mi się leasing na Forka i tak jakoś chciałem wymienić również na Forka tylko takiego +200koników no ale widzę że to tylko takie moje widzimisię i trza szukać u konkurencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 tylko takiego +200koników no ale widzę że to tylko takie moje widzimisię i trza szukać u konkurencji. est wiele europejskich aut które mają fajne silniki i znajdują nabywców pomimo ceny. Ja myślę że na mocne Subaru też by się paru chętnych znalazło(np. Ja) pomimo wysokiej ceny. było już przerabiane z 2.5 XT...ale moze będzie powtórka z historii... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirCastic Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 (....)widzę że to tylko takie moje widzimisię i trza szukać u konkurencji. Ech, kłopot w tym że konkurencja ma większe, ładniejsze, czasem szybsze, często bardziej luksusowe ... ale to nie są subaru.. Mi się ciężko ze świniakiem rozstać... choć FHI nie pomaga... i niezawodność już nie ta... i prestiż rajdowy już nie ten... i image już nie to... ech, nostalgia nie jest już tym co kiedyś... ...Ale gdyby tak OBK dyszel w automacie.... albo Forester S-edition.... Jest li nadzieja ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted September 11, 2012 Share Posted September 11, 2012 no tak,brak mocnych silników w subaru to jest problem.Tak naprawdę to najlepsze osiągi ze wszystkich subaru sprzedawanych w Polsce(nie licząc STI)ma legacy D(akurat mój :wink: ) a to o wiele za mało. Weźmy np. takie audi np.A4 2,0 TFSI 211KM-6,4 do 100 vmax ponad 240 i wysoki m.obr, jeśli chodzi o subaru to nawet nie ma z czym porównać a i quattro prawie :wink: tak dobre jak SAWD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam12 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 no tak,brak mocnych silników w subaru to jest problem.Tak naprawdę to najlepsze osiągi ze wszystkich subaru sprzedawanych w Polsce(nie licząc STI)ma legacy D(akurat mój :wink: ) a to o wiele za mało.Weźmy np. takie audi np.A4 2,0 TFSI 211KM-6,4 do 100 vmax ponad 240 i wysoki m.obr, jeśli chodzi o subaru to nawet nie ma z czym porównać a i quattro prawie :wink: tak dobre jak SAWD. Tylko cena "trochę" z innej półki.... -- 12 wrz 2012, o 06:45 -- tylko takiego +200koników no ale widzę że to tylko takie moje widzimisię i trza szukać u konkurencji. est wiele europejskich aut które mają fajne silniki i znajdują nabywców pomimo ceny. Ja myślę że na mocne Subaru też by się paru chętnych znalazło(np. Ja) pomimo wysokiej ceny. było już przerabiane z 2.5 XT...ale moze będzie powtórka z historii... :wink: w Polskich realiach podatkowych jedyna nadzieja w 2.0T, którego cena/koszty powinna/y oscylować w okolicach 2.0D lub lekko poniżej jak u ww. konkurencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Moim skromnym zdaniem cena to jedno, a dostępność co innego. Ja nawet bym przebolał te podatki itd. bo chce jeździć samochodem, a nie niemieckim pseudo "luksusem". Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 chce jeździć samochodem, a nie niemieckim pseudo "luksusem". masz na myśli audi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aigle Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 ... mnie nie stać na jazdę -codzienną - benzynowym autem posiadającym ponad 150 KM. Kupiłbym Subaru w dieslu w automacie "po okresie dziecięcym". Tego jestem pewien. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kordynator Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 stach1111 dokładnie to i jeszcze całą resztę "samochodów dla ludu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 stach1111 dokładnie to i jeszcze całą resztę "samochodów dla ludu" no tak,ale ja mam coraz większą ochotę za jakiś czas przytulić takiego A4 2.0TFSI ALLROAD QUATRO a niech tam sobie będzie dla ludu :wink: aaaaaaaaaaaaaaaaaale jeśli subaru za kilka latek zmajstrowałoby jakąś benzynkę 2,0T np. w legacu to biere w ciemno :!: chociaż z dyszla też jestem bardzo zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 stach1111 dokładnie to i jeszcze całą resztę "samochodów dla ludu" A jak ktoś jeździ i Subaru i Audi (np. ja) to jest hermafrodytą :?: Bawi mnie takie "szufladkowanie". jeśli subaru za kilka latek zmajstrowałoby jakąś benzynkę 2,0T np. w legacu to biere w ciemno :!: 2.0 DIT już zmajstrowali, chodzi tylko o to, żeby pojawiło się w Europie. Także jestem za :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 stach1111 dokładnie to i jeszcze całą resztę "samochodów dla ludu" A jak ktoś jeździ i Subaru i Audi (np. ja) to jest hermafrodytą :?: Bawi mnie takie "szufladkowanie". jeśli subaru za kilka latek zmajstrowałoby jakąś benzynkę 2,0T np. w legacu to biere w ciemno :!: 2.0 DIT już zmajstrowali, chodzi tylko o to, żeby pojawiło się w Europie. Także jestem za :!: a jaka jest specyfikacja tego silnika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
subleo Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 a jaka jest specyfikacja tego silnika? 2012 Subaru Legacy B4 2.0GT DIT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts