Jump to content

Hamulce WRX

navibolo

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z odpowietrzeniem hamulcow w WRX 2006r. probowalem "recznie"-czyli kazde kolo osobno, pompowanie pedalu itd, ale nic z tego . Slyszalem ze moze musze uzyc komputera do odpowietrzenia lub specjalnego urzadzenia(tak mi podpowiedzieli mechanicy w moim miescie acz ani programu do WRXa oraz tego urzadzenia niestety nie posiadaja!) . Czy moze przerabial ktos taki temat i moze mi pomoc...? Z gory dziekuje i pozdrawiam

Slyszalem ze moze musze uzyc komputera do odpowietrzenia lub specjalnego urzadzenia

Można, ale można też organoleptycznie, trzeba pamiętać tylko o kolejności odpowietrzania. Z tego co pamiętam to:

1.prawy przód

2.lewy tył

3.lewy przód

4.prawy tył

Można, ale można też organoleptycznie, trzeba pamiętać tylko o kolejności odpowietrzania. Z tego co pamiętam to:

1.prawy przód

2.lewy tył

3.lewy przód

4.prawy tył

Skąd taka kolejność?

Nie stosowałem takiej kolejności, więc jestem ciekaw czy może coś skopałem i dlatego hamulec jest słabszy moim zdaniem niż powinien.

Auta z pompą ABS inaczej się odpowietrza niż bez ABS

To co napisałeś wcześniej dotyczy tych z ABS, tak?

W subarach bez ABSu kolejność nie ma znaczenia?

navibolo, Ale wiesz jak to robić ?- bo może jakiś prosta rzecz całość psuje.Opisz jak robiłeś. Kolejność inna z ABS i bez-jak Krzychu pisze.

Nie stosowałem takiej kolejności, więc jestem ciekaw czy może coś skopałem i dlatego hamulec jest słabszy moim zdaniem niż powinien.

Jeśli przepychałeś nowym płynem to kolejność nie ma raczej wpływu-ale warto ją zachować.Jeśli hamulec słaby z powodu powietrza to pedał rośnie przy kolejnych pompowaniach.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...