loser Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Cześć. Czy podpowiedziałby ktoś, jak zdemontować wewnętrzne klamki? W miarę możliwości bez demontażu tapicerki. Potrzebuję dobrać się do samej klamki. Ramka i śrubka już poleciały, ale franca siedzi mocno ;-) PS Czy ktoś przerobił jakiś patent na ograniczenie skrzypienia boczków drzwiowych? Próbując zdemontować jedną z klamek zauważyłem, że lekko skrzypi pod naciskiem. Wklejenie cienkiej gąbki albo paska gumy coś da? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Klamkę przesuwasz w przód auta i następnie odczepiasz cięgno,ale musisz sobie je zabezpieczyć żeby ci się nie schowało do środka bo będziesz miał problem z jego wydobyciem i trzeba będzie w końcu tapicerkę rozbierać,pozdro. -- 25 sie 2012, o 14:43 -- http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... door_trim/ Tu masz rysunki,pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipozz Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Dodam tylko, że musisz odczepić plastik wychodzący przed tapicerkę, gdyż jest na zatrzaski. a potem to tak jak lucza, pisal, przesuwasz klamkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzyhu555 Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 PS Czy ktoś przerobił jakiś patent na ograniczenie skrzypienia boczków drzwiowych? Próbując zdemontować jedną z klamek zauważyłem, że lekko skrzypi pod naciskiem. Wklejenie cienkiej gąbki albo paska gumy coś da? Spróbuj podkleić taśmą z filcem, powinno pomóc, w jeepie uciszyło elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
loser Posted August 26, 2012 Author Share Posted August 26, 2012 Klamka naprawiona - teraz już wiem, dlaczego central z miejsca kierowcy zamykał się, ale już nie otwierał ;-) Nie dałem rady wyjąć przez tapicerkę. Zdjąłem boczek. W sumie to dużo wygodniejsze, a i przesmarować przy okazji wszystko mogłem. W WRX 2001 trzeba przesuwać ją w tył, by wyjąć Filc najprawdopodobniej nie będzie potrzebny. Jedna ze szpilek minimalnie trzymała. Wymieniłem - póki co jest cisza. Dzięki za porady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.