Jump to content

Klamki wewnętrzne - jak zdemontować?

loser

Recommended Posts

Cześć.

Czy podpowiedziałby ktoś, jak zdemontować wewnętrzne klamki? W miarę możliwości bez demontażu tapicerki. Potrzebuję dobrać się do samej klamki.

Ramka i śrubka już poleciały, ale franca siedzi mocno ;-)

PS Czy ktoś przerobił jakiś patent na ograniczenie skrzypienia boczków drzwiowych? Próbując zdemontować jedną z klamek zauważyłem, że lekko skrzypi pod naciskiem. Wklejenie cienkiej gąbki albo paska gumy coś da?

Klamkę przesuwasz w przód auta i następnie odczepiasz cięgno,ale musisz sobie je zabezpieczyć żeby ci się nie schowało do środka bo będziesz miał problem z jego wydobyciem i trzeba będzie w końcu tapicerkę rozbierać,pozdro.

-- 25 sie 2012, o 14:43 --

http://opposedforces.com/parts/impreza/ ... door_trim/

Tu masz rysunki,pozdro.

PS Czy ktoś przerobił jakiś patent na ograniczenie skrzypienia boczków drzwiowych? Próbując zdemontować jedną z klamek zauważyłem, że lekko skrzypi pod naciskiem. Wklejenie cienkiej gąbki albo paska gumy coś da?

Spróbuj podkleić taśmą z filcem, powinno pomóc, w jeepie uciszyło elegancko :D

Klamka naprawiona - teraz już wiem, dlaczego central z miejsca kierowcy zamykał się, ale już nie otwierał ;-)

Nie dałem rady wyjąć przez tapicerkę. Zdjąłem boczek. W sumie to dużo wygodniejsze, a i przesmarować przy okazji wszystko mogłem.

W WRX 2001 trzeba przesuwać ją w tył, by wyjąć :)

Filc najprawdopodobniej nie będzie potrzebny. Jedna ze szpilek minimalnie trzymała. Wymieniłem - póki co jest cisza.

Dzięki za porady.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...